На ријеку Врбас долазе рафтери из 22 државе

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Бањалука је спремна за највећи спортски догађај ове године - Свјетско првенство у рафтингу, на којем ће од сриједе, 25. маја, учествовати рафтери из 22 државе, саопштено је из Градске управе.

На Свјетском првенству у рафтингу у Р4 категорији, у организацији Рафтинг клуба "Кањон", учествоваће укупно 62 тима у такмичењима која ће трајати до 1. јуна на ријеци Врбас, као и у Фочи на ријеци Тари.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је ово један од најважнијих и највећих догађаја, јер је у потпуности повезан са оним по чему је Бањалука препознатљива - рафтингом.

Портпарол Свјетског првенства у рафтингу Мирна Самац рекла је да тимови већ долазе у Бањалуку и да нема сумње да ће ово првенство оправдати сва очекивања, како такмичара, тако и грађана и туриста.

"Припреме су у пуном јеку, остало је неколико ситница које треба да реализујемо. Што се тиче екипа, већ су почеле да пристижу. Неке екипе су већ одрадиле тренинге на Тари, а полако стижу и на Врбас. У наредних неколико дана све екипе ће де дођу, а ових дана очекујемо долазак и представника Свјетске рафтинг федерације", рекла је Самчева.

Она је најавила спектакуларну церемонију отварања која је заказана за четвртак, 26. мај, увече код зидина тврђаве Кастел.

На Тргу Крајине данас је промовисана званична маскота Свјетског првенства у рафтингу - сива чапља Чапи.

Чапи је окупљеним малишанима поручио: "На рафтингу заштитну опрему носи - да се Чапи тобом поноси".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана