Na rijeku Vrbas dolaze rafteri iz 22 države

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Banjaluka je spremna za najveći sportski događaj ove godine - Svjetsko prvenstvo u raftingu, na kojem će od srijede, 25. maja, učestvovati rafteri iz 22 države, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na Svjetskom prvenstvu u raftingu u R4 kategoriji, u organizaciji Rafting kluba "Kanjon", učestvovaće ukupno 62 tima u takmičenjima koja će trajati do 1. juna na rijeci Vrbas, kao i u Foči na rijeci Tari.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je ovo jedan od najvažnijih i najvećih događaja, jer je u potpunosti povezan sa onim po čemu je Banjaluka prepoznatljiva - raftingom.

Portparol Svjetskog prvenstva u raftingu Mirna Samac rekla je da timovi već dolaze u Banjaluku i da nema sumnje da će ovo prvenstvo opravdati sva očekivanja, kako takmičara, tako i građana i turista.

"Pripreme su u punom jeku, ostalo je nekoliko sitnica koje treba da realizujemo. Što se tiče ekipa, već su počele da pristižu. Neke ekipe su već odradile treninge na Tari, a polako stižu i na Vrbas. U narednih nekoliko dana sve ekipe će de dođu, a ovih dana očekujemo dolazak i predstavnika Svjetske rafting federacije", rekla je Samčeva.

Ona je najavila spektakularnu ceremoniju otvaranja koja je zakazana za četvrtak, 26. maj, uveče kod zidina tvrđave Kastel.

Na Trgu Krajine danas je promovisana zvanična maskota Svjetskog prvenstva u raftingu - siva čaplja Čapi.

Čapi je okupljenim mališanima poručio: "Na raftingu zaštitnu opremu nosi - da se Čapi tobom ponosi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana