На продају четири парцеле и шест објеката у Пословној зони Рамићи

Невена Бунић
На продају четири парцеле и шест објеката у Пословној зони Рамићи

Бањалука - Градска управа понудиће на продају грађевинске парцеле са објектима у Пословној зони Рамићи јер је велики број фирми и компанија исказао интерес за куповину већ изграђених пословних објеката и земљишта.

- Купцима ће бити понуђено укупно четири парцеле са шест објеката и припадајућим земљиштем. Почетна цијена утврђена је процјеном тржишне вриједности коју је урадио овлашћени судски вјештак - рекли су у Одјељењу за локални економски развој и стратешко планирање.

Нагласили су да је и ова одлука Градске управе у циљу стварања повољнијег пословног амбијента, те пружања могућности за повећањем броја запослених на подручју града, а све у складу са Студијом економске оправданости за успостављање Пословне зоне "Рамићи – Бањалука".

- Такође, продајом објеката у оквиру Пословне зоне, Град ће остварити значајне приходе, процјена је око 2,3 милиона КМ а које ће омогућити даљи развој повољног пословног окружења на подручју града - казали су у надлежном одјељењу

Приједлог одлуке о продаји објеката и земљишта на парцелама у Пословној зони, које су комплетно опремљене јавном-комуналном инфраструктуром, наћи ће се на засједању градског парламента 20. јула.

По усвајању, Градска управа расписаће оглас за њихову продају путем лицитације.

Највећа парцела, која ће бити понуђена на продају, има укупно 7.013 квадратних метара и на њој се налази објекат погона савијања профила бивше Ваљаонице хладно-ваљане траке "Унис". Најмања је парцела од 2.469 квадратних метара, на којој се налази објекат електромашинска радионица.

Преостале двије грађевинске парцеле, које ће бити на лицитацији, су површине 5.489 квадратних метара и 4.749 квадратних метара и на њима се налазе по два објекта. На већој су смјештени објекти гараже и металног складишта, а на мањој - ресторан и комерцијална служба.

У Пословној зони рамићи већ је продато 11 грађевинских парцела и унутар зоне ради десет инвеститора, с тим што је један инвеститор купио двије грађевинске парцеле.

На подручју града никнуће још једна пословна зона, "Нови Јелшинград" у Лазареву. 

Улагања и развој

Град наставља да улаже у развој зоне у Рамићима с циљем да Бањалука добије што више производних субјеката и тиме више нових радних мјеста у реалном сектору. Тако је за наставак радова на комуналној инфраструктури буџетом планирано око 900.000 КМ и још око 190.000 КМ за проширење зоне

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана