На љето вода за више дијелове насеља Чесма

Срна
На љето вода за више дијелове насеља Чесма

БАЊАЛУКА- Изградња резервоара и водовода у вишим дијеловима бањалучког насеља Чесма су у поодмаклој фази, а први потрошачи би воду требали да добију током овог љета, саопштено је из Градске управе.

Радовима на водоснабдијевању у насељу Чесма вриједним 2,8 милиона КМ, биће ријешено водоснабдијевање за 500 домаћинстава у овом насељу и неколико насеља у сусједној лакташкој општини.

Начелник градског Одјељења за комуналне послове Петар Билчар истиче да је динамика радова задовољавајућа и да су очекивања да це већ у јулу први потрошаци у трећој висинској зони Чесме добити воду.

Судећи према тренутној динамици радова, домаћинства која се налазе у четвртој висинској зони на нови водовод могла би бити прикључена у септембру.

"Осим тога, у плану је да овог љета буде настављена изградња водоводне мреже у другој висинској зони, изнад Фудбалског стадиона у Чесми", навео је Билцар.

При крају је изградња потисног цјевовода измеду резервоара на другој и трећој висинској зони, а данас су започели радови на цјевоводу према резервоару четврте висинске зоне.

Изградња водовода у Чесми дио је пројекта "Вода један", вриједног 7,8 милиона КМ у оквиру којег се гради 56 километара нове водоводне мреже на ширем подручју града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана