Na ljeto voda za više dijelove naselja Česma

Srna
Na ljeto voda za više dijelove naselja Česma

BANjALUKA- Izgradnja rezervoara i vodovoda u višim dijelovima banjalučkog naselja Česma su u poodmakloj fazi, a prvi potrošači bi vodu trebali da dobiju tokom ovog ljeta, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radovima na vodosnabdijevanju u naselju Česma vrijednim 2,8 miliona KM, biće riješeno vodosnabdijevanje za 500 domaćinstava u ovom naselju i nekoliko naselja u susjednoj laktaškoj opštini.

Načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar ističe da je dinamika radova zadovoljavajuća i da su očekivanja da ce već u julu prvi potrošaci u trećoj visinskoj zoni Česme dobiti vodu.

Sudeći prema trenutnoj dinamici radova, domaćinstva koja se nalaze u četvrtoj visinskoj zoni na novi vodovod mogla bi biti priključena u septembru.

"Osim toga, u planu je da ovog ljeta bude nastavljena izgradnja vodovodne mreže u drugoj visinskoj zoni, iznad Fudbalskog stadiona u Česmi", naveo je Bilcar.

Pri kraju je izgradnja potisnog cjevovoda izmedu rezervoara na drugoj i trećoj visinskoj zoni, a danas su započeli radovi na cjevovodu prema rezervoaru četvrte visinske zone.

Izgradnja vodovoda u Česmi dio je projekta "Voda jedan", vrijednog 7,8 miliona KM u okviru kojeg se gradi 56 kilometara nove vodovodne mreže na širem području grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana