“Мозаик пријатељства” почео припреме за празнични ручак: Оброк љубави за љепши Васкрс

Маја Станојевић
“Мозаик пријатељства” почео припреме за празнични ручак: Оброк љубави за љепши Васкрс

БАЊАЛУКА - Хуманитарно удружење “Мозаик пријатељства” ће и ове године, поводом највећег православног празника - Васкрса, уприличити подјелу свечаног ручка за социјално угрожене кориснике јавне кухиње “Оброк љубави” и на тај начин им уљепшати ове дане.

Предсједник удружења “Мозаик пријатељства” Мирослав Субашић рекао је за “Глас Српске” да због епидемиолошке ситуације корисници неће моћи да ручају и да се друже у просторијама “Мозаика пријатељства” као претходних година, већ ће подјела пакета бити организована испред јавне кухиње.

Додао је да ће ипак и поред тешке епидемиолошке ситуације обезбиједити оброк богатији него иначе.

- Удружење ће, уз пакете који садрже основне намирнице, дијелити свечане ручкове у кутијама. Ручак ће се састојати од супе, сарме, меса, рибе, колача, пита, сирева и, наравно, обојених јаја - казао је Субашић.

Према његовим ријечима, најтеже је скупити намирнице за припрему колача.

- За овакве празничне ручкове потребно нам је око 150 килограма колача - казао је Субашић.

Додао је да им је, као и сваке године, неопходна помоћ хуманих људи и организација, које ће им донирати намирнице за свечани ручак.

- Сви који желе да буду дио ове хумане мисије могу да помогну суграђанима тако што ће доћи у просторије удружења и даровати намирнице попут уља, брашна, шећера, пасуља, кромпира, мркве и пилетине - рекао је Субашић.

Он је истакао да за вријеме празника очекује још већу солидарност и помоћ хуманих људи.

- Желимо да наши корисници дух овог празника доживе на прави начин уз посебан ручак, док дјецу увијек додатно обрадујемо чоколадом и другим слаткишима - рекао је Субашић.

Према његовим ријечима, удружење планира да укључе неке јавне личности да корисницима дијеле храну, како би овај дан био што занимљивији.

Апеловао је на све људе добре воље да донацијама помогну рад јавне кухиње, у складу са својим могућностима.

- Да би свечани ручак био што богатији, удружењу је потребна велика подршка хуманитараца да помогну колико могу да би наши корисници могли осјетити дух празника - додао је Субашић.

Корисници

У јавној кухињи “Мозаика пријатељства” дневно подијеле 500 до 600 оброка.  Викендима се тај број повећа и на 1.000, јер развозе храну и оним угроженим грађанима, који због болести или инвалидитета не могу доћи у просторије ове организације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана