“Mozaik prijateljstva” počeo pripreme za praznični ručak: Obrok ljubavi za ljepši Vaskrs

Maja Stanojević
“Mozaik prijateljstva” počeo pripreme za praznični ručak: Obrok ljubavi za ljepši Vaskrs

BANjALUKA - Humanitarno udruženje “Mozaik prijateljstva” će i ove godine, povodom najvećeg pravoslavnog praznika - Vaskrsa, upriličiti podjelu svečanog ručka za socijalno ugrožene korisnike javne kuhinje “Obrok ljubavi” i na taj način im uljepšati ove dane.

Predsjednik udruženja “Mozaik prijateljstva” Miroslav Subašić rekao je za “Glas Srpske” da zbog epidemiološke situacije korisnici neće moći da ručaju i da se druže u prostorijama “Mozaika prijateljstva” kao prethodnih godina, već će podjela paketa biti organizovana ispred javne kuhinje.

Dodao je da će ipak i pored teške epidemiološke situacije obezbijediti obrok bogatiji nego inače.

- Udruženje će, uz pakete koji sadrže osnovne namirnice, dijeliti svečane ručkove u kutijama. Ručak će se sastojati od supe, sarme, mesa, ribe, kolača, pita, sireva i, naravno, obojenih jaja - kazao je Subašić.

Prema njegovim riječima, najteže je skupiti namirnice za pripremu kolača.

- Za ovakve praznične ručkove potrebno nam je oko 150 kilograma kolača - kazao je Subašić.

Dodao je da im je, kao i svake godine, neophodna pomoć humanih ljudi i organizacija, koje će im donirati namirnice za svečani ručak.

- Svi koji žele da budu dio ove humane misije mogu da pomognu sugrađanima tako što će doći u prostorije udruženja i darovati namirnice poput ulja, brašna, šećera, pasulja, krompira, mrkve i piletine - rekao je Subašić.

On je istakao da za vrijeme praznika očekuje još veću solidarnost i pomoć humanih ljudi.

- Želimo da naši korisnici duh ovog praznika dožive na pravi način uz poseban ručak, dok djecu uvijek dodatno obradujemo čokoladom i drugim slatkišima - rekao je Subašić.

Prema njegovim riječima, udruženje planira da uključe neke javne ličnosti da korisnicima dijele hranu, kako bi ovaj dan bio što zanimljiviji.

Apelovao je na sve ljude dobre volje da donacijama pomognu rad javne kuhinje, u skladu sa svojim mogućnostima.

- Da bi svečani ručak bio što bogatiji, udruženju je potrebna velika podrška humanitaraca da pomognu koliko mogu da bi naši korisnici mogli osjetiti duh praznika - dodao je Subašić.

Korisnici

U javnoj kuhinji “Mozaika prijateljstva” dnevno podijele 500 do 600 obroka.  Vikendima se taj broj poveća i na 1.000, jer razvoze hranu i onim ugroženim građanima, koji zbog bolesti ili invaliditeta ne mogu doći u prostorije ove organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana