Мост у Трапистима добио ново рухо

Јана Кезић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Реконструкција старог моста у насељу Траписти је при крају. Према подацима Одјељења за саобраћај и путеве грађевински радови су завршени, а слиједи постављање расвјете.

Из Одјељења за саобраћај и путеве нагласили су да је Градска управа фокусирана на уређење подручја око моста, попут прилазних путева, зеленила и свега осталог што би требало да употпуни амбијент око моста у Трапистима.

- Као што је и раније најављено, план градске администрације јесте да се улаже у Траписте, односно да се валоризује ово подручје. У току је израда пројекта изградње парка поред моста, као и уређења обала, али и бициклистичких стаза које воде до Траписта - казали су из Одјељења за саобраћај и путеве.

Како су истакли, Градска управа очекује подршку и од Пољопривредног института Републике Српске који располаже земљиштем које се налази поред моста те је упућена иницијатива да се граду уступи ова парцела за изградњу и уређење рекреативне зоне.

Из Градске управе подсјетили су да је у септембру прошле године почела реконструкција старог моста у насељу Траписти.

На обнову овог моста мјештани су чекали деценијама. Предсједник Савјета МЗ Лазарево 1 Игор Видовић казао је за “Глас Српске” да су задовољни како теку радови у њиховом насељу, али је истакао да је постоје проблеми чије је рјешавање приоритет.

- Савјет МЗ обнову овог моста није наводио као приоритет, јер имамо других проблема у Лазареву, али срећни смо када се било шта уради, јер сматрамо да смо занемарени од стране Градске управе - рекао је Видовић. Додао је да су из града саопштили да је овај мост лани завршен.

- Заправо видимо да се тек сада завршава - рекао је Видовић. Објаснио је да је то пјешачки мост, који није предвиђен за саобраћај, а кретање преко њега је било забрањено, те су га користили углавном риболовци.

- Нас више мучи прилаз амбуланти, јер је макадамски и сав је уништен. Трошкови његовог асфалтирања или насипања, пет-шест пута су нижи од износа реновирања моста. У амбуланту долазе и становници Залужана, Шарговца, Дракулића и Пријечана, Лазарева 1 и 2 - рекао је Видовић.

Улица Илије Гарашанина

Игор Видовић навео је да велики проблем имају станари у улици Илије Гарашанина због воде која лежи испред кућа.

- Постоји и огроман број рупа на асфалтним површинама и тротоарима, као и проблем аутобуског стајалишта у близини Пољопривредне школе који покушавају да помјере на другу локацију - рекао је Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана