Младост и љепота под будним оком полиције

Јасмина Перишић
Младост и љепота под будним оком полиције

Бањалука - Полиција ће ове године појачано обезбјеђивати матурске прославе како би славље протекло у најбољем реду, односно без било каквог инцидента, саопштено је у петак из Полицијске управе Бањалука.

Такође ће бити строже контроле малољетника због евентуалног конзумирања алкохола на јавним мјестима. Ова акција биће спроведена у сарадњи са директорима и школским педагозима, али и тржишним и просвјетним инспекторима, те комуналном полицијом.

- Све образовне установе биће упознате са планским и координисаним активностима у вези са обезбјеђењем предстојећих матурских забава, као и свечаним дефилеом градским улицама. Предузећемо све да прославе матура протекну безбједно - рекла је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

Да је већина школа већ упозната са полицијским активностима, потврдио је и замјеник директора Техничке школе Зоран Јефтенић.

- Посјетио нас је замјеник командира Полицијске станице Бањалука и тражио нам детаљне податке о матурској свечаности наше школе. Упознали смо га са бројем редара, односно професора који ће бити у колони са матурантима. Подржавам ове појачане мјере, иако још никада раније нисмо имали инцидената на прославама матура - рекао је Јефтенић.

Додао је да је први пут из ових разлога полиција долазила у школу.

- Ранијих година смо им слали допис о прослави матура и они би нас испоштовали. Лијепо је видјети да се унапријед брину о нашој младости и љепоти. Са матурантима ћемо обавити састанак како бисмо их обавијестили и договорили се о одређеним правилима понашања - казао је Јефтенић.

И директор Медицинске школе Владимир Јагодић сматра да је добро што ће матуранти бити под будним оком полиције.

- И претходних година су обезбјеђивали окупљања и дефилее матураната. Нама је драго да се води рачуна о безбједности ђака и одржавању јавног реда и мира, а и ми ћемо са ђацима обавити разговоре - рекао је Јагодић и додао да ни у овој школи до сада није било инцидената на матурским прославама.

Сигурност

Матурант једне од средњих школа Милош В. сматра да контроле неће шкодити уколико не буду превише уочљиве.

- Подржавам то што нас полиција обезбјеђује. То ће и нама улити додатну сигурност, а они који буду жељели да се више опусте уз алкохол мораће да поведу рачуна - рекао је овај матурант.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана