Mladost i ljepota pod budnim okom policije

Jasmina Perišić
Mladost i ljepota pod budnim okom policije

Banjaluka - Policija će ove godine pojačano obezbjeđivati maturske proslave kako bi slavlje proteklo u najboljem redu, odnosno bez bilo kakvog incidenta, saopšteno je u petak iz Policijske uprave Banjaluka.

Takođe će biti strože kontrole maloljetnika zbog eventualnog konzumiranja alkohola na javnim mjestima. Ova akcija biće sprovedena u saradnji sa direktorima i školskim pedagozima, ali i tržišnim i prosvjetnim inspektorima, te komunalnom policijom.

- Sve obrazovne ustanove biće upoznate sa planskim i koordinisanim aktivnostima u vezi sa obezbjeđenjem predstojećih maturskih zabava, kao i svečanim defileom gradskim ulicama. Preduzećemo sve da proslave matura proteknu bezbjedno - rekla je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Da je većina škola već upoznata sa policijskim aktivnostima, potvrdio je i zamjenik direktora Tehničke škole Zoran Jeftenić.

- Posjetio nas je zamjenik komandira Policijske stanice Banjaluka i tražio nam detaljne podatke o maturskoj svečanosti naše škole. Upoznali smo ga sa brojem redara, odnosno profesora koji će biti u koloni sa maturantima. Podržavam ove pojačane mjere, iako još nikada ranije nismo imali incidenata na proslavama matura - rekao je Jeftenić.

Dodao je da je prvi put iz ovih razloga policija dolazila u školu.

- Ranijih godina smo im slali dopis o proslavi matura i oni bi nas ispoštovali. Lijepo je vidjeti da se unaprijed brinu o našoj mladosti i ljepoti. Sa maturantima ćemo obaviti sastanak kako bismo ih obavijestili i dogovorili se o određenim pravilima ponašanja - kazao je Jeftenić.

I direktor Medicinske škole Vladimir Jagodić smatra da je dobro što će maturanti biti pod budnim okom policije.

- I prethodnih godina su obezbjeđivali okupljanja i defilee maturanata. Nama je drago da se vodi računa o bezbjednosti đaka i održavanju javnog reda i mira, a i mi ćemo sa đacima obaviti razgovore - rekao je Jagodić i dodao da ni u ovoj školi do sada nije bilo incidenata na maturskim proslavama.

Sigurnost

Maturant jedne od srednjih škola Miloš V. smatra da kontrole neće škoditi ukoliko ne budu previše uočljive.

- Podržavam to što nas policija obezbjeđuje. To će i nama uliti dodatnu sigurnost, a oni koji budu željeli da se više opuste uz alkohol moraće da povedu računa - rekao je ovaj maturant.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana