Млади и труднице могу да поднесу захтјев за помоћ

Д. Б.
Млади и труднице могу да поднесу захтјев за помоћ

БАЊАЛУКА - Одлука о додјели новчаних средстава за помоћ у лијечењу омладине и трудница обољелих од дијабетеса типа 1 ступила је на снагу и ова група наших суграђана може да поднесе захтјев за додјелу средстава за набавку сензора за континуирано мјерење нивоа глукозе.

Како наводе из Одјељења за друштвене дјелатности, узимајући у обзир да је Одлука о додјели и реализацији новчаних средстава за помоћ у лијечењу омладине и трудница обољелих од дијабетеса типа 1 објављена у “Службеном гласнику” и да је ступила на снагу, стекли су се услови за подношење захтјева за додјелу средстава за набавку сензора за континуирано мјерење нивоа глукозе путем обрасца ОДМ1.

Наиме, Одлуком о додјели и реализацији новчаних средстава за помоћ у лијечењу омладине и трудница обољелих од дијабетеса типа 1, која је донесена на иницијативу градоначелника Драшка Станивуковића, град Бањалука омогућио је омладини до 26 година старости и трудницама обољелим од дијабетеса типа 1 да имају новчану помоћ за набавку сензора за континуирано мјерење нивоа глукозе у износу од 260 КМ мјесечно.

Ово је велика подршка коју град Бањалука даје својим грађанима, јер им сензори омогућавају континуирано мјерење нивоа шећера у крви, те непрекидно и аутоматско мјерење и биљежење гликемије током 24 сата, седам дана у седмици.

Финансирање набавке сензора увелико ће помоћи младима и трудницама обољелим од дијабетеса типа 1 са подручја Бањалуке, јер им сензор даје живот са мање бола, али и, што је можда и најважније, да имају контролу над овом опаком и тешком болести.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана