Mladi i trudnice mogu da podnesu zahtjev za pomoć

D. B.
Mladi i trudnice mogu da podnesu zahtjev za pomoć

BANjALUKA - Odluka o dodjeli novčanih sredstava za pomoć u liječenju omladine i trudnica oboljelih od dijabetesa tipa 1 stupila je na snagu i ova grupa naših sugrađana može da podnese zahtjev za dodjelu sredstava za nabavku senzora za kontinuirano mjerenje nivoa glukoze.

Kako navode iz Odjeljenja za društvene djelatnosti, uzimajući u obzir da je Odluka o dodjeli i realizaciji novčanih sredstava za pomoć u liječenju omladine i trudnica oboljelih od dijabetesa tipa 1 objavljena u “Službenom glasniku” i da je stupila na snagu, stekli su se uslovi za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava za nabavku senzora za kontinuirano mjerenje nivoa glukoze putem obrasca ODM1.

Naime, Odlukom o dodjeli i realizaciji novčanih sredstava za pomoć u liječenju omladine i trudnica oboljelih od dijabetesa tipa 1, koja je donesena na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića, grad Banjaluka omogućio je omladini do 26 godina starosti i trudnicama oboljelim od dijabetesa tipa 1 da imaju novčanu pomoć za nabavku senzora za kontinuirano mjerenje nivoa glukoze u iznosu od 260 KM mjesečno.

Ovo je velika podrška koju grad Banjaluka daje svojim građanima, jer im senzori omogućavaju kontinuirano mjerenje nivoa šećera u krvi, te neprekidno i automatsko mjerenje i bilježenje glikemije tokom 24 sata, sedam dana u sedmici.

Finansiranje nabavke senzora uveliko će pomoći mladima i trudnicama oboljelim od dijabetesa tipa 1 sa područja Banjaluke, jer im senzor daje život sa manje bola, ali i, što je možda i najvažnije, da imaju kontrolu nad ovom opakom i teškom bolesti.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana