Младен Илић: Републичке власти подржаће развој града

Г.С.
Младен Илић: Републичке власти подржаће развој града

БАЊАЛУКА - „Као и многи грађани, и ја сам се изненадио када сам чуо изјаву да град Бањалука не рачуна на помоћ, односно новац из републичког буџета.

Искористио сам своју тренутну позицију и разговарао сам са људима који воде такву врсту послова у згради Владе и морам да кажем да се апсолутно нико из Градске управе није обратио Влади нити било којем министарству за такву врсту помоћи. Ја сам ипак сигуран да ће републички ниво наћи разумијевања за локалне заједнице, не само Бањалуку, него и многа друга мјеста, како би град могао даље да се развија. Ја сам сигуран да ће се то наставити, без обзира ко је извршна власт а ко градоначелник. То су људи који имају обавезу према овим грађанима, ови грађани су на крају крајева – њих и бирали,рекао је ово Младен Илић предсједник Скупштине града Бањалука гостујући у емисији Бањалучка хроника на Елта телевизији.

Осврћући  се на Нацрт буџета града Бањалука који је управо прошао кроз јавну расправу, и који се у форми приједлога очекује већ на мартовском засједању градског парламента, Илић је рекао да у коначном документу мора бити озбиљнијих издвајања за рад Дома здравља, поготово због тога што нам тек долази масовна вакцинација.

„То је једна од најважнијих ствари. То је једна специфична установа, која је претрпјела велике измјене у свом пословању у претходној години. Ми сада морамо да обезбиједимо средства, не само која ће помоћи функционисању Дома здравља у смислу и саме вакцинације, већ и да санирамо све оне посљедице које је корона оставила на здравствени систем”, наводи Илић.

Говорећи о сарадњи скупштинске већине са представницима извршне градске власти као и о сарадњи на релацији кабитнет градоначелника – кабинет предсједника Скупштине, Илић каже да је у цијелој причи потребно мало више разумијевања и узајамнног поштовања. Он је нагласио да велики дио свога радног времена, проводи на терену како би ослушнуо потребе грађана и помогао у рјешавању њихових проблема. Само у протеклих неколико дана је, додаје, посјетио Горњу Пискавицу, Љубачево и Вериће гдје је разговарао са представницима Савјета Мјесних заједница, мјештанима, пољопривредним произвођачима и  привредницима.

„Имам много посла, како у самој Скупштини, имам и доста посла на терену. Са грађанма причам о њиховим проблемима, а даље то упућујем ка одређеним Одјељењима. Вјерујем да ћемо ту да имамо добру сарадњу. Предсједник Скупштине града није извршна власт, али свакако имам могућност да свој утицај и своју функцију, која је изузетно висока, градоначелника усмјерим ка рјешавању свих тих проблема. Оно што ће бити моја пракса јесте да сам са грађанима и у народу, они су ме бирали на позицију гдје сам сада” закључио је Илић гостујући у Бањалучкој хроници ЕЛТА телевизије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана