Mladen Ilić: Republičke vlasti podržaće razvoj grada

G.S.
Mladen Ilić: Republičke vlasti podržaće razvoj grada

BANjALUKA - „Kao i mnogi građani, i ja sam se iznenadio kada sam čuo izjavu da grad Banjaluka ne računa na pomoć, odnosno novac iz republičkog budžeta.

Iskoristio sam svoju trenutnu poziciju i razgovarao sam sa ljudima koji vode takvu vrstu poslova u zgradi Vlade i moram da kažem da se apsolutno niko iz Gradske uprave nije obratio Vladi niti bilo kojem ministarstvu za takvu vrstu pomoći. Ja sam ipak siguran da će republički nivo naći razumijevanja za lokalne zajednice, ne samo Banjaluku, nego i mnoga druga mjesta, kako bi grad mogao dalje da se razvija. Ja sam siguran da će se to nastaviti, bez obzira ko je izvršna vlast a ko gradonačelnik. To su ljudi koji imaju obavezu prema ovim građanima, ovi građani su na kraju krajeva – njih i birali,rekao je ovo Mladen Ilić predsjednik Skupštine grada Banjaluka gostujući u emisiji Banjalučka hronika na Elta televiziji.

Osvrćući  se na Nacrt budžeta grada Banjaluka koji je upravo prošao kroz javnu raspravu, i koji se u formi prijedloga očekuje već na martovskom zasjedanju gradskog parlamenta, Ilić je rekao da u konačnom dokumentu mora biti ozbiljnijih izdvajanja za rad Doma zdravlja, pogotovo zbog toga što nam tek dolazi masovna vakcinacija.

„To je jedna od najvažnijih stvari. To je jedna specifična ustanova, koja je pretrpjela velike izmjene u svom poslovanju u prethodnoj godini. Mi sada moramo da obezbijedimo sredstva, ne samo koja će pomoći funkcionisanju Doma zdravlja u smislu i same vakcinacije, već i da saniramo sve one posljedice koje je korona ostavila na zdravstveni sistem”, navodi Ilić.

Govoreći o saradnji skupštinske većine sa predstavnicima izvršne gradske vlasti kao i o saradnji na relaciji kabitnet gradonačelnika – kabinet predsjednika Skupštine, Ilić kaže da je u cijeloj priči potrebno malo više razumijevanja i uzajamnnog poštovanja. On je naglasio da veliki dio svoga radnog vremena, provodi na terenu kako bi oslušnuo potrebe građana i pomogao u rješavanju njihovih problema. Samo u proteklih nekoliko dana je, dodaje, posjetio Gornju Piskavicu, Ljubačevo i Veriće gdje je razgovarao sa predstavnicima Savjeta Mjesnih zajednica, mještanima, poljoprivrednim proizvođačima i  privrednicima.

„Imam mnogo posla, kako u samoj Skupštini, imam i dosta posla na terenu. Sa građanma pričam o njihovim problemima, a dalje to upućujem ka određenim Odjeljenjima. Vjerujem da ćemo tu da imamo dobru saradnju. Predsjednik Skupštine grada nije izvršna vlast, ali svakako imam mogućnost da svoj uticaj i svoju funkciju, koja je izuzetno visoka, gradonačelnika usmjerim ka rješavanju svih tih problema. Ono što će biti moja praksa jeste da sam sa građanima i u narodu, oni su me birali na poziciju gdje sam sada” zaključio je Ilić gostujući u Banjalučkoj hronici ELTA televizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana