Младен Илић: Бањалука мора ићи путем развоја

Г.С.
Младен Илић: Бањалука мора ићи путем развоја

БАЊАЛУКА – „Година пред нама неће бити нимало једноставна, ни са економског апекта ни по питању борбе против пандемија вируса корона што свакако отежава рад бањалучке градског парламента. Ипак вјерујем да ће бањалучка градска скупштина успјешно одговорити свим изазовима“ Рекао је ово гостујући у емисји Бањалучка хроника ЕЛТА ТВ, Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Коментаришући чињеницу, да се, од конститутивне сједнице па до данас стање већ промијенило приступањем два одборника некадашњег ДНС-а, у клуб однорника СНСД-а, Илић је рекао да је самим тим клуб одборника странке из које и сам долази, додатно оснажен.

Илић је нагласио да ће тежити да током свог мандата већи дио времена проведе на терену, са народом, јер, како и сам каже, народ га је и изабрао. Он је међу првима посјетио дванаесточлану породицу Савановић у бањалучком насељу Барловци, гдје се упознао са њиховим проблемима, а малишанима даривао поклон пакетиће. „Као што сам већ рекао, своју прву плату или накнаду ћу сигурно дати у хуманитарне сврхе, а трудићу се да током свог мандата обиђем још породица које су у стању потребе, у жељи да им на било који начин помогнем. Још неки одборници су ових дана слиједили мој примјер, чиме су показали свакако и захвалност онима који су нас бирали. Тиме се даје до знања да на народ мислимо не само у изборној години, не само прије избора, него и пуно, пуно послије.“ рекао је Илић

Сам рад на терену, Илић ће каже искористити да ослушне потребе грађана, и посветити им се максимално, како би се њихови проблеми ријешили. Коментаришући наводе појединих медија, о томе да „он Бањалучанима отима Врбас“, Илић је рекао да је ријеч, по свему судећи, о политичким текстовима који су били усмјерени против њега, наводећи да за њима није било никакве потребе.

„Бањалука и Врбас су град, односно ријека свих нас, сви живимо на њеним обалама. Ја сам прије неколико дана упознат са иницијативом грађана из четири мјесне заједнице у кањону Врбаса, да се оформи риболовно удружење на том простору, с циљем да реализују своје еколошке идеје. Ја сам им рекао да им стојим на распологању за све квалитетне идеје као што стојим на располагању и СРД Бањалука, да им помогнем у ономе гдје им помоћи могу, као предсједник Скупштине града“ каже Илић  

Гостујући у Бањалучкој хроници, Илић је нагласио да је ново вријеме пред Бањалуком, да сама чињеница да два млада човјека сада воде град, пуно значи, те да је пред обојицом велика одговорност и шанса.

„Ми имамо ипак доста раздвојене сфере дјеловања,  г-дин Станивуковић као градоначелник и ја као предсједник Скупштине, али сам увјерен да ће свако од нас двојице понаособ,  радити најбоље што може свој дио посла, у законским оквирима како су они прописани. Обојица имамо и обавезу према грађанима који су бирали нас на изборима, и ја свакако немам ни намјеру ни жељу да на било који начин бојкотујем рад градоначелника. По природи нисам сујетан човјек, нити имам било какве предрасуде, и увијек стојим чврсто иза својих ријечи“ каже Илић напомињући да се нада да ће Бањалука наставити да се развија и у наредном периоду.    

„Моје мишљење је да Бањалука већ неколико година иде путем развоја, да је то пут развоја једног средњоевропског града, и то захваљујући визији претходног бањалучког градоначелника Игора Радојичића. Ја ћу радити све што могу да се једна таква визија настави“ закључио је гостовање у Бањалучкој хроници  Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана