Mladen Ilić: Banjaluka mora ići putem razvoja

G.S.
Mladen Ilić: Banjaluka mora ići putem razvoja

BANjALUKA – „Godina pred nama neće biti nimalo jednostavna, ni sa ekonomskog apekta ni po pitanju borbe protiv pandemija virusa korona što svakako otežava rad banjalučke gradskog parlamenta. Ipak vjerujem da će banjalučka gradska skupština uspješno odgovoriti svim izazovima“ Rekao je ovo gostujući u emisji Banjalučka hronika ELTA TV, Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Komentarišući činjenicu, da se, od konstitutivne sjednice pa do danas stanje već promijenilo pristupanjem dva odbornika nekadašnjeg DNS-a, u klub odnornika SNSD-a, Ilić je rekao da je samim tim klub odbornika stranke iz koje i sam dolazi, dodatno osnažen.

Ilić je naglasio da će težiti da tokom svog mandata veći dio vremena provede na terenu, sa narodom, jer, kako i sam kaže, narod ga je i izabrao. On je među prvima posjetio dvanaestočlanu porodicu Savanović u banjalučkom naselju Barlovci, gdje se upoznao sa njihovim problemima, a mališanima darivao poklon paketiće. „Kao što sam već rekao, svoju prvu platu ili naknadu ću sigurno dati u humanitarne svrhe, a trudiću se da tokom svog mandata obiđem još porodica koje su u stanju potrebe, u želji da im na bilo koji način pomognem. Još neki odbornici su ovih dana slijedili moj primjer, čime su pokazali svakako i zahvalnost onima koji su nas birali. Time se daje do znanja da na narod mislimo ne samo u izbornoj godini, ne samo prije izbora, nego i puno, puno poslije.“ rekao je Ilić

Sam rad na terenu, Ilić će kaže iskoristiti da oslušne potrebe građana, i posvetiti im se maksimalno, kako bi se njihovi problemi riješili. Komentarišući navode pojedinih medija, o tome da „on Banjalučanima otima Vrbas“, Ilić je rekao da je riječ, po svemu sudeći, o političkim tekstovima koji su bili usmjereni protiv njega, navodeći da za njima nije bilo nikakve potrebe.

„Banjaluka i Vrbas su grad, odnosno rijeka svih nas, svi živimo na njenim obalama. Ja sam prije nekoliko dana upoznat sa inicijativom građana iz četiri mjesne zajednice u kanjonu Vrbasa, da se oformi ribolovno udruženje na tom prostoru, s ciljem da realizuju svoje ekološke ideje. Ja sam im rekao da im stojim na raspologanju za sve kvalitetne ideje kao što stojim na raspolaganju i SRD Banjaluka, da im pomognem u onome gdje im pomoći mogu, kao predsjednik Skupštine grada“ kaže Ilić  

Gostujući u Banjalučkoj hronici, Ilić je naglasio da je novo vrijeme pred Banjalukom, da sama činjenica da dva mlada čovjeka sada vode grad, puno znači, te da je pred obojicom velika odgovornost i šansa.

„Mi imamo ipak dosta razdvojene sfere djelovanja,  g-din Stanivuković kao gradonačelnik i ja kao predsjednik Skupštine, ali sam uvjeren da će svako od nas dvojice ponaosob,  raditi najbolje što može svoj dio posla, u zakonskim okvirima kako su oni propisani. Obojica imamo i obavezu prema građanima koji su birali nas na izborima, i ja svakako nemam ni namjeru ni želju da na bilo koji način bojkotujem rad gradonačelnika. Po prirodi nisam sujetan čovjek, niti imam bilo kakve predrasude, i uvijek stojim čvrsto iza svojih riječi“ kaže Ilić napominjući da se nada da će Banjaluka nastaviti da se razvija i u narednom periodu.    

„Moje mišljenje je da Banjaluka već nekoliko godina ide putem razvoja, da je to put razvoja jednog srednjoevropskog grada, i to zahvaljujući viziji prethodnog banjalučkog gradonačelnika Igora Radojičića. Ja ću raditi sve što mogu da se jedna takva vizija nastavi“ zaključio je gostovanje u Banjalučkoj hronici  Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana