Мјештани Зеленог вира запуштеној плажи враћају стари сјај

Александар Стојановић
Мјештани Зеленог вира запуштеној плажи враћају стари сјај

БАЊАЛУКА - Да сложне руке и комшијска солидарност могу да савладају бројне препреке доказују мјештани Зеленог вира, који су се самоиницијативно организовали да би очистили и уредили познату плажу на ријеци Врбањи.

Некада најпопуларније купалиште на којем је спас од љетне жеге тражио велики број купача из свих насеља, сада је запуштено, а посљедњи пут је уређено прије осам година уз помоћ донације Амбасаде Шведске у БиХ.

Двадесетак младића, углавном из овог насеља, одлучили су да плажу поново претворе у омиљено излетиште.

Предсједник Удружења грађана “Зелени вир” Милан Ћурлић казао је да је жеља свих мјештана да овој плажи врате стари сјај те да су се самоиницијативно организовали и уложили сопствени новац у сређивање излетишта.

- Ово купалиште је удаљено свега осам километара од центра града, а купачи су некада викендом долазили у девет часова ујутро да би заузели мјесто. Међутим, годинама је долазило све мање људи, а самим тим опадала је и брига надлежних, који већ дуже вријеме не улажу у ово насеље - казао је Ћурлић.

Додао је да је са комшијама одлучио да организује акцију, прикупи новац за нове корпе за отпатке, клупе, уређење прилаза и кошење.

- Позиву су се сви одазвали и у наредна два до три дана очекујемо да ћемо завршити цјелокупан посао и да ће плажа засијати у пуном сјају. Позивамо све заинтересоване да нам се придруже, а Зелени вир ће им, као увијек до сада, бити добар домаћин - истакао је Ћурлић.

Власник угоститељског објекта на купалишту Михајло Милинковић је посљедњих година улагао труд и новац да би плажу одржао уредном.

- Драго ми је да смо се сви заједно, комшијски солидарно, окупили око ове идеје и надам се да ће ово купалиште опет привући велики број људи из свих насеља. То ће много значити за све нас у Зеленом виру и развоју наше мјесне заједнице - истакао је Милинковић.

 Донација из “Беме”

Новац за нове канте за отпатке донирао је технички директор Творнице обуће “Бема” Маринко Умичевић, а мјештани су изразили захвалност за ову значајну помоћ.

- Ова донација ће нам бити од велике помоћи и захваљујем у име свих мјештана Зеленог вира - казао је Милан Ћурлић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана