Mještani Zelenog vira zapuštenoj plaži vraćaju stari sjaj

Aleksandar Stojanović
Mještani Zelenog vira zapuštenoj plaži vraćaju stari sjaj

BANjALUKA - Da složne ruke i komšijska solidarnost mogu da savladaju brojne prepreke dokazuju mještani Zelenog vira, koji su se samoinicijativno organizovali da bi očistili i uredili poznatu plažu na rijeci Vrbanji.

Nekada najpopularnije kupalište na kojem je spas od ljetne žege tražio veliki broj kupača iz svih naselja, sada je zapušteno, a posljednji put je uređeno prije osam godina uz pomoć donacije Ambasade Švedske u BiH.

Dvadesetak mladića, uglavnom iz ovog naselja, odlučili su da plažu ponovo pretvore u omiljeno izletište.

Predsjednik Udruženja građana “Zeleni vir” Milan Ćurlić kazao je da je želja svih mještana da ovoj plaži vrate stari sjaj te da su se samoinicijativno organizovali i uložili sopstveni novac u sređivanje izletišta.

- Ovo kupalište je udaljeno svega osam kilometara od centra grada, a kupači su nekada vikendom dolazili u devet časova ujutro da bi zauzeli mjesto. Međutim, godinama je dolazilo sve manje ljudi, a samim tim opadala je i briga nadležnih, koji već duže vrijeme ne ulažu u ovo naselje - kazao je Ćurlić.

Dodao je da je sa komšijama odlučio da organizuje akciju, prikupi novac za nove korpe za otpatke, klupe, uređenje prilaza i košenje.

- Pozivu su se svi odazvali i u naredna dva do tri dana očekujemo da ćemo završiti cjelokupan posao i da će plaža zasijati u punom sjaju. Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže, a Zeleni vir će im, kao uvijek do sada, biti dobar domaćin - istakao je Ćurlić.

Vlasnik ugostiteljskog objekta na kupalištu Mihajlo Milinković je posljednjih godina ulagao trud i novac da bi plažu održao urednom.

- Drago mi je da smo se svi zajedno, komšijski solidarno, okupili oko ove ideje i nadam se da će ovo kupalište opet privući veliki broj ljudi iz svih naselja. To će mnogo značiti za sve nas u Zelenom viru i razvoju naše mjesne zajednice - istakao je Milinković.

 Donacija iz “Beme”

Novac za nove kante za otpatke donirao je tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Marinko Umičević, a mještani su izrazili zahvalnost za ovu značajnu pomoć.

- Ova donacija će nam biti od velike pomoći i zahvaljujem u ime svih mještana Zelenog vira - kazao je Milan Ćurlić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana