Почела изградња водоводног система на Пониру

ГС
Почела изградња водоводног система на Пониру

Почели су радови на изградњи водоводног система Јагаре-Понир-Старчевица-Дебељаци.

Становници Понира, као и висинских зона насеља Старчевица, Дебељаци и Поток добиће дуго чекану воду. Пројектом вриједности преко 2 милиона КМ обезбиједићемо уредно водоснабдијевање за 200 домаћинстава. Реализација прве фазе подразумијева изградњу чак 18 километара дистрибутивне мреже са два резервоара и препумпним станицама. Ријеч је о веома захтјевном пројекту који ћемо заједно са искусним извођачима и инжењерима успјешно савладати рекао је градоначелник Драшко Станивуковић и додао да би радови требало да буду готови за 12 мјесеци.

Један од мјештана Понира, Никола Ћурлић, поручио је како су се досад сналазили како су знали и могли, те да им је Град изалазио у сусрет, преноси Српскаинфо.

–Понир је у великом проблему када је ријеч о водоснабдијевању, сви извори напросто пресуше и то траје неколико мјесеци. Град нам је изашао у сусрет, обезбједили воду када нисмо имали. Овај пројекат ће нам значити јер нема живота без воде – истиче он. Извођач радова је предузеће „Хидрокоп“, а сви пројекти у оквиру инвестиционог циклуса „Вода 3“ финансирају се средствима Европске уније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана