Počela izgradnja vodovodnog sistema na Poniru

GS
Počela izgradnja vodovodnog sistema na Poniru

Počeli su radovi na izgradnji vodovodnog sistema Jagare-Ponir-Starčevica-Debeljaci.

Stanovnici Ponira, kao i visinskih zona naselja Starčevica, Debeljaci i Potok dobiće dugo čekanu vodu. Projektom vrijednosti preko 2 miliona KM obezbijedićemo uredno vodosnabdijevanje za 200 domaćinstava. Realizacija prve faze podrazumijeva izgradnju čak 18 kilometara distributivne mreže sa dva rezervoara i prepumpnim stanicama. Riječ je o veoma zahtjevnom projektu koji ćemo zajedno sa iskusnim izvođačima i inženjerima uspješno savladati rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković i dodao da bi radovi trebalo da budu gotovi za 12 mjeseci.

Jedan od mještana Ponira, Nikola Ćurlić, poručio je kako su se dosad snalazili kako su znali i mogli, te da im je Grad izalazio u susret, prenosi Srpskainfo.

–Ponir je u velikom problemu kada je riječ o vodosnabdijevanju, svi izvori naprosto presuše i to traje nekoliko mjeseci. Grad nam je izašao u susret, obezbjedili vodu kada nismo imali. Ovaj projekat će nam značiti jer nema života bez vode – ističe on. Izvođač radova je preduzeće „Hidrokop“, a svi projekti u okviru investicionog ciklusa „Voda 3“ finansiraju se sredstvima Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana