Мјештани Мотика са зебњом дочекују зиму: Мостић без ограде, улица раскопана

 Милош Васиљевић
Мјештани Мотика са зебњом дочекују зиму: Мостић без ограде, улица раскопана

БАЊАЛУКА - Мјештани насеља Мотике муку муче због мостића који је необезбијеђен и представља опасност за возаче и пјешаке, а свакодневно кубуре и са проблемима због раскопаног пута од гаража “Павловић турса” до рачвања улица Краља Александра Првог Карађорђевића и Љевчанске.

Они наглашавају да је све постало теже од када су заустављени радови на главном путу кроз Петрићевац, према Мотикама. Дио саобраћајнице је затворен па су аутобуси преусмјерени кроз Љевчанску улицу. Нема краја проблемима у овом насељу, због којих сви испаштају. Прича ово за “Глас” мјештанин Мотика Драган Петрић који истиче да је неопходно што прије наћи рјешење како би могли без препрека ићи на посао, а дјеца у школу.

- Први проблем је мостић послије “СЛ маркета” на кривини. Прекопан је прије три мјесеца, а ни с једне стране нема ограде. Аутомобили се не могу мимоићи, а угрожени су и пјешаци. Табла “радови на путу” је постављена тек када су нека возила уништена - рекао је Петрић.

Он наглашава да ће проблем на рачвању двију улица бити још већи када падне снијег.

- Главни проблем је санација пута од “Павловића” до мостића на рачвању улица Краља Александра Првог Карађорђевића и Љевчанске. Прво је раскопана, а убрзо затворена дионица од “Павловића” до мостића на поменутом рачвању, а динамику радова нико није озбиљно схватио па испаштају мјештани овог насеља - рекао је Петрић.

Према његовим ријечима, извођач је раскопао и клизиште комплетном дионицом, а при томе су, како каже, заборавили да ставе шахтове кад су радили ове године.

- То сад тако раскопано стоји, машине не раде, нити их има већ мјесец дана, а пут је сваки дан гори. О реду саобраћаја и аутобуске линије за мјештане и ђаке да не говорим. Саобраћај је преусмјерен у Љевчанску улицу ка Паприковцу. Ту је брдо, а како ће се аута мимоилазити зими, нико не зна - рекао је Петрић.

Рјешење и излаз види у томе да што прије буде оспособљен дио улице од “Павловића”, али и да се ради једна по једна етапа.

- Спорни дијелови припадају мјесној заједници Петрићевац која је у урбаној зони, али нема никакав интерес да се ствари убрзају. Табла је постављена за рок завршетка до марта 2022. године. Чека се зима која ће донијети много невоље свима нама, а да не причамо о безбједности - рекао је Петрић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Петрићевац Павле Кнежевић рекао је за “Глас” да је упознат с проблемом у насељу Мотике које се налазу у оквиру њихове МЗ.

- Биће санирани сви проблеми у Мотикама, у комуникацији са Одјељењем за саобраћај, али и са мјештанима. Уз то, биће урађене и банкине у Љевчанској улици како би безбједност свих учесника у саобраћају била на потребном нивоу - рекао је Кнежевић.

Родитељи

Мјештани насеља Мотике у невјерици дочекују први снијег јер, како истичу, тек тада почињу проблеми. Највише брину родитељи.

- Највећа брига нам је за дјецу која иду у школу аутобусом. Ако не буде пуштена дионица поред “Павловића” и уколико падне снијег, аутобус ће и даље морати возити преко Љевчанске улице која је јако стрма и уска и у зимским условима ризична - рекла је мјештанка Мотика С. Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана