Mještani Motika sa zebnjom dočekuju zimu: Mostić bez ograde, ulica raskopana

 Miloš Vasiljević
Mještani Motika sa zebnjom dočekuju zimu: Mostić bez ograde, ulica raskopana

BANjALUKA - Mještani naselja Motike muku muče zbog mostića koji je neobezbijeđen i predstavlja opasnost za vozače i pješake, a svakodnevno kubure i sa problemima zbog raskopanog puta od garaža “Pavlović tursa” do račvanja ulica Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i Ljevčanske.

Oni naglašavaju da je sve postalo teže od kada su zaustavljeni radovi na glavnom putu kroz Petrićevac, prema Motikama. Dio saobraćajnice je zatvoren pa su autobusi preusmjereni kroz Ljevčansku ulicu. Nema kraja problemima u ovom naselju, zbog kojih svi ispaštaju. Priča ovo za “Glas” mještanin Motika Dragan Petrić koji ističe da je neophodno što prije naći rješenje kako bi mogli bez prepreka ići na posao, a djeca u školu.

- Prvi problem je mostić poslije “SL marketa” na krivini. Prekopan je prije tri mjeseca, a ni s jedne strane nema ograde. Automobili se ne mogu mimoići, a ugroženi su i pješaci. Tabla “radovi na putu” je postavljena tek kada su neka vozila uništena - rekao je Petrić.

On naglašava da će problem na račvanju dviju ulica biti još veći kada padne snijeg.

- Glavni problem je sanacija puta od “Pavlovića” do mostića na račvanju ulica Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i Ljevčanske. Prvo je raskopana, a ubrzo zatvorena dionica od “Pavlovića” do mostića na pomenutom račvanju, a dinamiku radova niko nije ozbiljno shvatio pa ispaštaju mještani ovog naselja - rekao je Petrić.

Prema njegovim riječima, izvođač je raskopao i klizište kompletnom dionicom, a pri tome su, kako kaže, zaboravili da stave šahtove kad su radili ove godine.

- To sad tako raskopano stoji, mašine ne rade, niti ih ima već mjesec dana, a put je svaki dan gori. O redu saobraćaja i autobuske linije za mještane i đake da ne govorim. Saobraćaj je preusmjeren u Ljevčansku ulicu ka Paprikovcu. Tu je brdo, a kako će se auta mimoilaziti zimi, niko ne zna - rekao je Petrić.

Rješenje i izlaz vidi u tome da što prije bude osposobljen dio ulice od “Pavlovića”, ali i da se radi jedna po jedna etapa.

- Sporni dijelovi pripadaju mjesnoj zajednici Petrićevac koja je u urbanoj zoni, ali nema nikakav interes da se stvari ubrzaju. Tabla je postavljena za rok završetka do marta 2022. godine. Čeka se zima koja će donijeti mnogo nevolje svima nama, a da ne pričamo o bezbjednosti - rekao je Petrić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac Pavle Knežević rekao je za “Glas” da je upoznat s problemom u naselju Motike koje se nalazu u okviru njihove MZ.

- Biće sanirani svi problemi u Motikama, u komunikaciji sa Odjeljenjem za saobraćaj, ali i sa mještanima. Uz to, biće urađene i bankine u Ljevčanskoj ulici kako bi bezbjednost svih učesnika u saobraćaju bila na potrebnom nivou - rekao je Knežević.

Roditelji

Mještani naselja Motike u nevjerici dočekuju prvi snijeg jer, kako ističu, tek tada počinju problemi. Najviše brinu roditelji.

- Najveća briga nam je za djecu koja idu u školu autobusom. Ako ne bude puštena dionica pored “Pavlovića” i ukoliko padne snijeg, autobus će i dalje morati voziti preko Ljevčanske ulice koja je jako strma i uska i u zimskim uslovima rizična - rekla je mještanka Motika S. T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana