Мјесна заједница Обилићево: Нови сјај мале пијаце

Ј. Са.
Мјесна заједница Обилићево: Нови сјај мале пијаце

БАЊАЛУКА - Постављање урбаних тржница на подручју града је при крају, а у оквиру ове акције наредних дана биће постављене урбане тржнице на тзв. малој пијаци у мјесној заједници Обилићево.

Циљ је, како у име града наводи Милада Шукало, да ова локација буде у потпуности уређена.

- Желимо да ову локацију, гдје свакодневно циркулише велики број наших суграђана, у потпуности уредимо, те ће у сарадњи са Центром за развој пољопривреде и села бити постављене тржнице за све легалне продавце који тренутно бораве на овој локацији у мјесној заједници Обилићево. Ово је тек прва фаза уређења овог дијела Обилићева, а циљ нам је да у наредном периоду уредимо цијели трг и обогатимо га додатним мобилијаром, зеленилом, али и осталим пратећим садржајем, јер управо ово мјесто представља једну од најпосјећенијих локација у граду - рекла је Шукалова.

Раније је градоначелник Драшко Станивуковић нагласио да је основна идеја градске администрације да градске рејонске тржнице буду постављене у свако бањалучко насеље, те да произвођачима буде омогућено да своје домаће производе понуде и продају људима који живе на градском подручју.

Подсјећамо, ријеч је о пројекту  “Урбане тржнице”, који град Бањалука реализује у оквиру пројекта EU4AGRI - подршка Европске уније конкурентности пољопривреде и руралном развоју у БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана