Mjesna zajednica Obilićevo: Novi sjaj male pijace

J. Sa.
Mjesna zajednica Obilićevo: Novi sjaj male pijace

BANjALUKA - Postavljanje urbanih tržnica na području grada je pri kraju, a u okviru ove akcije narednih dana biće postavljene urbane tržnice na tzv. maloj pijaci u mjesnoj zajednici Obilićevo.

Cilj je, kako u ime grada navodi Milada Šukalo, da ova lokacija bude u potpunosti uređena.

- Želimo da ovu lokaciju, gdje svakodnevno cirkuliše veliki broj naših sugrađana, u potpunosti uredimo, te će u saradnji sa Centrom za razvoj poljoprivrede i sela biti postavljene tržnice za sve legalne prodavce koji trenutno borave na ovoj lokaciji u mjesnoj zajednici Obilićevo. Ovo je tek prva faza uređenja ovog dijela Obilićeva, a cilj nam je da u narednom periodu uredimo cijeli trg i obogatimo ga dodatnim mobilijarom, zelenilom, ali i ostalim pratećim sadržajem, jer upravo ovo mjesto predstavlja jednu od najposjećenijih lokacija u gradu - rekla je Šukalova.

Ranije je gradonačelnik Draško Stanivuković naglasio da je osnovna ideja gradske administracije da gradske rejonske tržnice budu postavljene u svako banjalučko naselje, te da proizvođačima bude omogućeno da svoje domaće proizvode ponude i prodaju ljudima koji žive na gradskom području.

Podsjećamo, riječ je o projektu  “Urbane tržnice”, koji grad Banjaluka realizuje u okviru projekta EU4AGRI - podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana