Митровић: Станивуковић износи неистине

Н.Р.
Митровић: Станивуковић износи неистине

БАЊАЛУКА -Бивши директор "Акване" Ведран Митровић рекао је за "Глас Српске" да су оптужбе градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, које је данас изнио, потпуно нестините.

- Све ово очекивано. Имали смо "дуел" када је тражио да поднесем оставку, а ја нисам хтио. Тада ми је и рекао да ће се ово дешавати. Ово је гомила лажи и намјерна криминализација прије свега мог имена и моје породице. Он врши терор над нама – нагласио је Митровић.

Што се тиче хонорара за Драгану Ристић (Чавка), појашњава да су то били хонорари за "Чича Глиша бенд" односно за њеног тадашњег супруга и то у периоду око четири године. Бенд је, напомиње, свирао 10-15 пута годишње.

-   Износ који помиње је плаћен за укупно четири госине. Били су ангажовани за наступе у јавном предузећу "Аквана",  за шта постоје уговори за сваку исплату. Свака појединачна исплата је била у износу око 500 КМ. Никад се није могла извршити исплата док тадашњи руководилац угоститељства ни би направио записник на основу којег су се вршиле исплате - истакао је Митровић.

Сматра да "Станивуковић скупља  јефтине политичке поене".

- Већ сам назвао свог адвоката и Станивуковића ћу тужити за клевету  - истакао је Митровић.

Станивуковић је  оптужио Митровића да је за вријеме његовог мандата предузеће "Аквана" дало за кетеринг четири милиона КМ, те да су новац за пјевање узимали они који нису пјевачи.

- У Угоститељском објекту "Акване"' која је дужна 10 милиона КМ пјевали су и узимали новац они који нису уопште у регистру естрадних умјетника. Једна од њих, која је за такозвано пјевање добила 17.000 КМ, је Драгана Ристић, помоћник министра за туризам и угоститељство у Влади Српске. Њена мајка Јевросима је такође узела 10.000 КМ за пјевање, а није пјевала. Тражићемо одговорност -  истакао је Станивуковић, градоначелник Бањалуке, на представљању другог извјештаја такозваног Тима за ревизију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана