Mitrović: Stanivuković iznosi neistine

N.R.
Mitrović: Stanivuković iznosi neistine

BANjALUKA -Bivši direktor "Akvane" Vedran Mitrović rekao je za "Glas Srpske" da su optužbe gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koje je danas iznio, potpuno nestinite.

- Sve ovo očekivano. Imali smo "duel" kada je tražio da podnesem ostavku, a ja nisam htio. Tada mi je i rekao da će se ovo dešavati. Ovo je gomila laži i namjerna kriminalizacija prije svega mog imena i moje porodice. On vrši teror nad nama – naglasio je Mitrović.

Što se tiče honorara za Draganu Ristić (Čavka), pojašnjava da su to bili honorari za "Čiča Gliša bend" odnosno za njenog tadašnjeg supruga i to u periodu oko četiri godine. Bend je, napominje, svirao 10-15 puta godišnje.

-   Iznos koji pominje je plaćen za ukupno četiri gosine. Bili su angažovani za nastupe u javnom preduzeću "Akvana",  za šta postoje ugovori za svaku isplatu. Svaka pojedinačna isplata je bila u iznosu oko 500 KM. Nikad se nije mogla izvršiti isplata dok tadašnji rukovodilac ugostiteljstva ni bi napravio zapisnik na osnovu kojeg su se vršile isplate - istakao je Mitrović.

Smatra da "Stanivuković skuplja  jeftine političke poene".

- Već sam nazvao svog advokata i Stanivukovića ću tužiti za klevetu  - istakao je Mitrović.

Stanivuković je  optužio Mitrovića da je za vrijeme njegovog mandata preduzeće "Akvana" dalo za ketering četiri miliona KM, te da su novac za pjevanje uzimali oni koji nisu pjevači.

- U Ugostiteljskom objektu "Akvane"' koja je dužna 10 miliona KM pjevali su i uzimali novac oni koji nisu uopšte u registru estradnih umjetnika. Jedna od njih, koja je za takozvano pjevanje dobila 17.000 KM, je Dragana Ristić, pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi Srpske. Njena majka Jevrosima je takođe uzela 10.000 KM za pjevanje, a nije pjevala. Tražićemo odgovornost -  istakao je Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, na predstavljanju drugog izvještaja takozvanog Tima za reviziju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana