Министарство просвјете о проблему превоза ученика из Чесме: Ђачке карте плаћене до 15. јуна

Ј. Т.
Министарство просвјете о проблему превоза ученика из Чесме: Ђачке карте плаћене до 15. јуна

БАЊАЛУКА - Све школе на територији Српске добиле су обавјештење да ће бити исплаћен износ за јун у складу са бројем дана у којима ће се одвијати настава, те је то разлог што ће у јуну бити исплаћен мањи износ него за раније мјесеце.

Рекли су ово за “Глас Српске” из Министарства просвјете и културе Републике Српске коментаришући случај ученика из Чесме, којима је ускраћен превоз до Основне школе “Вук Стефановић Караџић” у Борику, јер нису доплатили разлику у цијени мјесечне карте, коју је захтијевало превозничко предузеће “Бочац турс”.

- У току је тек обрачун средстава за мај који ће ићи на плаћање у наредним данима, док превоз ученика за јун исплаћујемо тек почетком сљедећег мјесеца - наводе из министарства. Додају да је уплаћени износ на име превоза ученика за април 2022. износи 3.300 КМ за школу “Вук Стефановић Караџић” којој припадају ученици из Чесме.

Из Градске управе наводе за “Глас Српске” да их је министарство обавијестило да ће сносити само 12,5 КМ, а да ће родитељи плаћати осталих 17,5 КМ.

- То је изазвало незадовољство родитеља, а превозници не могу издати мјесечну карту за дио, него за читав мјесец - рекли су из Градске управе за “Глас Српске”. Додали су да ће град упутити апел министарству да сноси износ од 25 КМ за трошкове мјесечне карте, јер настава траје до 15. јуна.

Дио ђака из Чесме ове седмице остао је испред аутобуса “Бочац турса” јер нису доплатили 17,5 КМ, износ који су из ове фирме тражили до пуне цијене мјесечне карте. У “Бочац турсу” ни јуче нису одговарали на бројне позиве из “Гласа Српске”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана