Ministarstvo prosvjete o problemu prevoza učenika iz Česme: Đačke karte plaćene do 15. juna

J. T.
Ministarstvo prosvjete o problemu prevoza učenika iz Česme: Đačke karte plaćene do 15. juna

BANjALUKA - Sve škole na teritoriji Srpske dobile su obavještenje da će biti isplaćen iznos za jun u skladu sa brojem dana u kojima će se odvijati nastava, te je to razlog što će u junu biti isplaćen manji iznos nego za ranije mjesece.

Rekli su ovo za “Glas Srpske” iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske komentarišući slučaj učenika iz Česme, kojima je uskraćen prevoz do Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u Boriku, jer nisu doplatili razliku u cijeni mjesečne karte, koju je zahtijevalo prevozničko preduzeće “Bočac turs”.

- U toku je tek obračun sredstava za maj koji će ići na plaćanje u narednim danima, dok prevoz učenika za jun isplaćujemo tek početkom sljedećeg mjeseca - navode iz ministarstva. Dodaju da je uplaćeni iznos na ime prevoza učenika za april 2022. iznosi 3.300 KM za školu “Vuk Stefanović Karadžić” kojoj pripadaju učenici iz Česme.

Iz Gradske uprave navode za “Glas Srpske” da ih je ministarstvo obavijestilo da će snositi samo 12,5 KM, a da će roditelji plaćati ostalih 17,5 KM.

- To je izazvalo nezadovoljstvo roditelja, a prevoznici ne mogu izdati mjesečnu kartu za dio, nego za čitav mjesec - rekli su iz Gradske uprave za “Glas Srpske”. Dodali su da će grad uputiti apel ministarstvu da snosi iznos od 25 KM za troškove mjesečne karte, jer nastava traje do 15. juna.

Dio đaka iz Česme ove sedmice ostao je ispred autobusa “Bočac tursa” jer nisu doplatili 17,5 KM, iznos koji su iz ove firme tražili do pune cijene mjesečne karte. U “Bočac tursu” ni juče nisu odgovarali na brojne pozive iz “Glasa Srpske”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana