Милошевић: СПС захтијева равномјеран развој Бањалуке

ГС
Милошевић: СПС захтијева равномјеран развој Бањалуке

БАЊАЛУКА - Одборници Социјалистичке партије Српске (СПС) подржаће Приједлог буџета града Бањалука на наредној сједници Скупштине града ако буду усвојени њихови захтјеви, поднесени с циљем равномјерног развоја града, саопштила је СПС.

Након обављених консултација са грађанима, привредницима и правним лицима, одборници СПС-а упутили су захтјев градоначелнику Драшку Станивуковићу којим траже издвајање средстава за реконструкцију и изградњу улица у Пријечанима, Куљанима, те наставак изградње Суботичке улице.

СПС инсистира и на издвајању финансијске помоћи за ЖКК “Орлови”, ФК “Будућност”, кик бокс клуб “Свети Георгије”, Ваду, као и карате клуб “Центар”, затим за удружења грађана “Искра”, “ЦПоссибле”, “Лендрин млин”.

У захтјеву СПС-а наводи се да је потребна изградња најмање једног вртића у 2024. години и основне школе у насељу Паприковац.

Одборници у градској Скупштини усвојили су раније Нацрт буџета града Бањалука за 2024. годину у износу од 187,89 милиона КМ.

-Странка се залаже за равномјеран и континуиран развој цијеле Бањалуке, што подразумијева инвестирање у сваку мјесну заједницу, независно од тога да ли је ријеч о центру града или селу- нагласио је одборник СПС-а Дарко Милошевић.

Истакао је да, у складу са тим, Клуб одборника СПС-а сматра да буџет за наредну годину треба да задовољи потребе свих грађана, те позива градоначелника и скупштинску већину да покажу разумијевање за њихове захтјеве који су у интересу грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана