Milošević: SPS zahtijeva ravnomjeran razvoj Banjaluke

GS
Milošević: SPS zahtijeva ravnomjeran razvoj Banjaluke

BANjALUKA - Odbornici Socijalističke partije Srpske (SPS) podržaće Prijedlog budžeta grada Banjaluka na narednoj sjednici Skupštine grada ako budu usvojeni njihovi zahtjevi, podneseni s ciljem ravnomjernog razvoja grada, saopštila je SPS.

Nakon obavljenih konsultacija sa građanima, privrednicima i pravnim licima, odbornici SPS-a uputili su zahtjev gradonačelniku Drašku Stanivukoviću kojim traže izdvajanje sredstava za rekonstrukciju i izgradnju ulica u Priječanima, Kuljanima, te nastavak izgradnje Subotičke ulice.

SPS insistira i na izdvajanju finansijske pomoći za ŽKK “Orlovi”, FK “Budućnost”, kik boks klub “Sveti Georgije”, Vadu, kao i karate klub “Centar”, zatim za udruženja građana “Iskra”, “CPossible”, “Lendrin mlin”.

U zahtjevu SPS-a navodi se da je potrebna izgradnja najmanje jednog vrtića u 2024. godini i osnovne škole u naselju Paprikovac.

Odbornici u gradskoj Skupštini usvojili su ranije Nacrt budžeta grada Banjaluka za 2024. godinu u iznosu od 187,89 miliona KM.

-Stranka se zalaže za ravnomjeran i kontinuiran razvoj cijele Banjaluke, što podrazumijeva investiranje u svaku mjesnu zajednicu, nezavisno od toga da li je riječ o centru grada ili selu- naglasio je odbornik SPS-a Darko Milošević.

Istakao je da, u skladu sa tim, Klub odbornika SPS-a smatra da budžet za narednu godinu treba da zadovolji potrebe svih građana, te poziva gradonačelnika i skupštinsku većinu da pokažu razumijevanje za njihove zahtjeve koji su u interesu građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana