Миликић: Жене све више подржавају социјалистичку идеју

ГС
Миликић: Жене све више подржавају социјалистичку идеју

БАЊАЛУКА - Предсједница Актива жена Градског одбора Социјалистичке партије (СП) Бањалука Славица Миликић најавила је да ће овај актив у наредном периоду реализовати низ активности.

- На тај начин ћемо покушати да сагледамо положај жене у свим сферама нашег друштва, да видимо гдје и како можемо дјеловати да га унаприједимо, јер сматрамо да улога жене у нашем друштву може и треба да буде веома значајна – рекла је Миликићева за insajder.in.

Додала је да је актив жена добро организован, спреман и жељан рада и да вјерује да добри резултати са енергијом коју имају неће изостати.

Напомиње да су жене које приступају Социјалистичкој партији поникле из породица које деценијама уназад његују социјалистичку идеју и традицију.

- Њих су родитељи учили истини, једнакости и социјалној правди као главним стубовима на којима једно друштво треба да почива, чврсто им усађујући вјеровање да је та битка за добробит сваког човјека вриједна борбе. Те жене нам саме прилазе, чврсто вјерујући у снагу наше партије, долазе нам пуне енергије и елана и обично у нашим разговорима о будућим плановима предлажу активности из друштвеног живота, из хуманизма и солидарности, као један од начина дјеловања ка постизању циљева за које се залажемо – истакла је Миликићева.

Додала је да је идеја социјалиста старија од 100 годинаи да настоје да покажу хумани однос према животу, према сваком човјеку, да покажу солидарност у свакој прилици.

-  Наша је жеља да, и као људи и као партија, стварамо свакога дана што више, да би у дјелима која ми стварамо уживали сви, а посебно будуће генерације. Ми социјалисти смо портпароли и уточиште свих слојева друштва. Жене, које по својој природи воле сигурност и трајност, знају то да цијене и да препознају – нагласила је она и додала да у Градској организацији СП-а Бањалука има око 2000 жена, које су равноправно заступљене у свим управљачким органима на нивоу градске организације и на нивоу Главног одбора странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана