Milikić: Žene sve više podržavaju socijalističku ideju

GS
Milikić: Žene sve više podržavaju socijalističku ideju

BANjALUKA - Predsjednica Aktiva žena Gradskog odbora Socijalističke partije (SP) Banjaluka Slavica Milikić najavila je da će ovaj aktiv u narednom periodu realizovati niz aktivnosti.

- Na taj način ćemo pokušati da sagledamo položaj žene u svim sferama našeg društva, da vidimo gdje i kako možemo djelovati da ga unaprijedimo, jer smatramo da uloga žene u našem društvu može i treba da bude veoma značajna – rekla je Milikićeva za insajder.in.

Dodala je da je aktiv žena dobro organizovan, spreman i željan rada i da vjeruje da dobri rezultati sa energijom koju imaju neće izostati.

Napominje da su žene koje pristupaju Socijalističkoj partiji ponikle iz porodica koje decenijama unazad njeguju socijalističku ideju i tradiciju.

- Njih su roditelji učili istini, jednakosti i socijalnoj pravdi kao glavnim stubovima na kojima jedno društvo treba da počiva, čvrsto im usađujući vjerovanje da je ta bitka za dobrobit svakog čovjeka vrijedna borbe. Te žene nam same prilaze, čvrsto vjerujući u snagu naše partije, dolaze nam pune energije i elana i obično u našim razgovorima o budućim planovima predlažu aktivnosti iz društvenog života, iz humanizma i solidarnosti, kao jedan od načina djelovanja ka postizanju ciljeva za koje se zalažemo – istakla je Milikićeva.

Dodala je da je ideja socijalista starija od 100 godinai da nastoje da pokažu humani odnos prema životu, prema svakom čovjeku, da pokažu solidarnost u svakoj prilici.

-  Naša je želja da, i kao ljudi i kao partija, stvaramo svakoga dana što više, da bi u djelima koja mi stvaramo uživali svi, a posebno buduće generacije. Mi socijalisti smo portparoli i utočište svih slojeva društva. Žene, koje po svojoj prirodi vole sigurnost i trajnost, znaju to da cijene i da prepoznaju – naglasila je ona i dodala da u Gradskoj organizaciji SP-a Banjaluka ima oko 2000 žena, koje su ravnopravno zastupljene u svim upravljačkim organima na nivou gradske organizacije i na nivou Glavnog odbora stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana