Милановић: Сједнице бањалучке Скупштине града постале неподношљиве

Ј. С.
Foto: Икс

БАЊАЛУКА - Сједнице градске Скупштине града Бањалука постају неподношљиве, а често долази и до непоштовања пословника, рекао је шеф Клуба одборника ПДП-а Драган Милановић.

Милановић је рекао да још расправљају о дневном реду те је додао да их је предсједник Скупштине града Љубо Нинковић оклеветао више пута.

- Рекао је да смо за неке регулационе планове тражили новац, односно да смо некога рекетирали. Инсистирали смо да буде конкретан, да нам да имена, а ако већ има сазнања да је почињено неко кривично дјело, требао је исто да пријави - појаснио је Милановић. Нагласио је да је Нинковић, ако не пријави кривично дјело, саучесник.

Одборници ПДП-а, како је рекао Милановић, неће се враћати на засједање док се не Нинковић извини и не оде у полицију како би пријавио кривично дјело.

Градоначелник Драшко Станивуковић додао је да се лоша политика СНСД-а наставља и да је Нинковић изнио озбиљне тврдње о криминалу.

- Он је други човјек Градске управе, а ја сам први, ја сам послодавац. Он брине о законитости рада Градске управе, о радницима и о томе да се све ради у складу са законом. Тачније, он је законодавни орган Скупштине града - рекао је Станивуковић, те додао да, ако се нешто зна да је истина, онда је ред да се са тим иде до краја.

Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић у обраћању одборницима рекао је да регулациони план који је споменут на почетку засједања још није дошао до Скупштине, а све, како је рекао, због уцјена и рекетирања појединаца.

- Ово није ни први, а вјерујем ни задњи пут да то радите, а ћутите о свему. Ви сте као неки душебрижници, бринете за регулациони план, уста су вам пуна грађана, а те исте грађане нећете да подржите. Знам човјека којем сте тражили стан и 100.000 КМ за замјену земљишта - рекао је Нинковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана