Milanović: Sjednice banjalučke Skupštine grada postale nepodnošljive

J. S.
Foto: Iks

BANjALUKA - Sjednice gradske Skupštine grada Banjaluka postaju nepodnošljive, a često dolazi i do nepoštovanja poslovnika, rekao je šef Kluba odbornika PDP-a Dragan Milanović.

Milanović je rekao da još raspravljaju o dnevnom redu te je dodao da ih je predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković oklevetao više puta.

- Rekao je da smo za neke regulacione planove tražili novac, odnosno da smo nekoga reketirali. Insistirali smo da bude konkretan, da nam da imena, a ako već ima saznanja da je počinjeno neko krivično djelo, trebao je isto da prijavi - pojasnio je Milanović. Naglasio je da je Ninković, ako ne prijavi krivično djelo, saučesnik.

Odbornici PDP-a, kako je rekao Milanović, neće se vraćati na zasjedanje dok se ne Ninković izvini i ne ode u policiju kako bi prijavio krivično djelo.

Gradonačelnik Draško Stanivuković dodao je da se loša politika SNSD-a nastavlja i da je Ninković iznio ozbiljne tvrdnje o kriminalu.

- On je drugi čovjek Gradske uprave, a ja sam prvi, ja sam poslodavac. On brine o zakonitosti rada Gradske uprave, o radnicima i o tome da se sve radi u skladu sa zakonom. Tačnije, on je zakonodavni organ Skupštine grada - rekao je Stanivuković, te dodao da, ako se nešto zna da je istina, onda je red da se sa tim ide do kraja.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković u obraćanju odbornicima rekao je da regulacioni plan koji je spomenut na početku zasjedanja još nije došao do Skupštine, a sve, kako je rekao, zbog ucjena i reketiranja pojedinaca.

- Ovo nije ni prvi, a vjerujem ni zadnji put da to radite, a ćutite o svemu. Vi ste kao neki dušebrižnici, brinete za regulacioni plan, usta su vam puna građana, a te iste građane nećete da podržite. Znam čovjeka kojem ste tražili stan i 100.000 KM za zamjenu zemljišta - rekao je Ninković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana