Медицинска школа обиљежила седам и по деценија рада

Милош Васиљевић
Медицинска школа обиљежила седам и по деценија рада

БАЊАЛУКА - Бањалучка Медицинска школа свечаном академијом и монографијом обиљежила је вечерас седам и по деценија успјешног рада, уз присуство многобројних званица.

Свечаност у Народном позоришту РС праћена је промоцијом монографије "75 година у вртлогу времена“, ауторке Сање Ђурић, али и свечаном академијом, објављеним часописом "Пулс“ у јубиларном издању, изложбом у холу школе и литерарним конкурсом на тему "75 година у вртлогу времена“.

На свечаној академији приказан је и филм „Има нека тајна веза“, који је посвећенисторијским тековинама школе али и бившим и садашњим ученицима и професорима. Директор Медицинске школе Мирко Јовић истакао је да му је част што је на челу установе која слави велики јубилеј.

- Ово је велики дан за нашу школу која слави јубилеј 75 постојања. Обиљежавамо кроз пет сегмената. Прво је била изложба, затим конкурс, монографија и свечена академија, а тренутно имамо 1024 ученика - рекао је Јовић. Аутора монографије Сања Ђурић истакла је да нам монографија даје могућност да зауставимо вријеме, те да колико је могуће више обједини у 320 страница.

- Овдје је много занимљивих података. Посебно је занимљив тај почетак. Тадашња дрзава је пуно труда уложила да се оснује скола - рекла је Ђурићева. Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић казала је да је ово велики да је ова школа у претходном периоду пуно радила да израсте у кредибилну установу.

Према њеним ријечима, важан је ово датум за све њене садашње али и бивше, како ученике тако и наставнике.

- Сви њени ђаци одговарни су и посвећени у послу који обављају, а добар дио њих се након средње школе одлични за Медицински факултет - рекла је Тривићева. Ученица трећег два - општи смјер Маја Мучаловић казала је да је понос али и одговорност похађати ову школу.

- Задовољство је ици у школу, гдје можемо пуно тога научити. Након средње школе наставићу са студирам Медицински факултет - рекла је Мучаловићева.

Директор Универзитетског клиничког центра Бањалука Владо Ђајић и сам је похађао ову школу нагласивши да је ово јубилеј у коме је пуно емоција.

- Она је темељ за успјех многобројних љекара код нас а захвалност дугујемо и професорима који оспособљавају медицинске сестре као успјешан кадар - рекао је Ђајић. Уз то, бивши професори надају се да ће сан о новој школи на једном мјесту што прије остварити, те ту буде и пратична и теоретска настава у новој зграду

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана