Матуранти Пољопривредне и Економске школе закорачили у свијет одраслих: Киша покварила планове ФОТО

Милош Васиљевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Тмурни облаци и киша покварили су славље, али неће утицати на добро расположење током вечери матураната Економске и Пољопривредне школе. Елегантно обучене најсвечанији дан прославили су уз звуке трубе, а окупљене из парка “Петар Кочић” и са Трга Крајине растјерао је пљусак.

Младост, срећа и елеганција, красили су ђаке ових школа који су закорачили у свијет одраслих. Емоције су и вечерас, као и претходних вечери биле подијељене. Док једини са срећом евоцирају успомене о протекле четири године, други већ жале, јер иза њих остаје најбезбрижнији дио живота.

Киша је све растјерала, али оно што је сигурно биће добра журка, у глас говоре матуранти.

Матурант Пољопривредне школе Ања Стојковић казала је са нестрпљењем чекала да са својим колегама профефилује градом. Ипак, како каже, остаће ускраћени за дефиле, али ће бити добра журка.

- Осјећај је предиван. Поносна сам јер сам успјела  да завршим оно што волим и да остварим одређене успјехе. Средња школа омогућује најљепше успомене свима нама. То је животни период у којем се преплићу жеље, а и циљеви - казала је Стојковићева.

Како каже,  крај средње школе доноси много могућности.

- У то вријеме сви ми знамо да пролазимо кроз важна животна искуства, која нам омогућују бољи напредак. Наставићу школовање јер факултет нам нуди пуно опција касније - рекла је она.

Fotogaleriju pogledajte

O V D J E

Матуранткиња Економске школе Сања Дујко, матурант Економске школе рекла је за “Глас Српске”, да се за матуру није спремала дуго, те да је ово посебна ноћ за све њих, коју ни јака киша не може покварити.

- Осјећам се срећно, имам много планова за даље, али планови се не говоре, нека то буде моја тајна - рекла је она.

Њена колегица Слађана Каурин, већ зна своје планове у будућности.

 - Планирам завршити Економски факултет у Бањалуци, а вечерас ћемо уживати - рекла је она.

Матурант Економске школе Милош Јовић истакао је за ''Глас Српске” да је ово посебно вече гдје ће уживати са својим другарима.

- У школи је било пуно стреса али је на крају све добро испало. Уписаћу полицијску академију у Бањалуци - рекао је Јовић те добро расположење ни киша неће покварити.

Сутра вече матуре ће прославити ученици Гимназије и Музичке школе “Владо Милошевић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана