Maturanti Poljoprivredne i Ekonomske škole zakoračili u svijet odraslih: Kiša pokvarila planove FOTO

Miloš Vasiljević
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Tmurni oblaci i kiša pokvarili su slavlje, ali neće uticati na dobro raspoloženje tokom večeri maturanata Ekonomske i Poljoprivredne škole. Elegantno obučene najsvečaniji dan proslavili su uz zvuke trube, a okupljene iz parka “Petar Kočić” i sa Trga Krajine rastjerao je pljusak.

Mladost, sreća i elegancija, krasili su đake ovih škola koji su zakoračili u svijet odraslih. Emocije su i večeras, kao i prethodnih večeri bile podijeljene. Dok jedini sa srećom evociraju uspomene o protekle četiri godine, drugi već žale, jer iza njih ostaje najbezbrižniji dio života.

Kiša je sve rastjerala, ali ono što je sigurno biće dobra žurka, u glas govore maturanti.

Maturant Poljoprivredne škole Anja Stojković kazala je sa nestrpljenjem čekala da sa svojim kolegama profefiluje gradom. Ipak, kako kaže, ostaće uskraćeni za defile, ali će biti dobra žurka.

- Osjećaj je predivan. Ponosna sam jer sam uspjela  da završim ono što volim i da ostvarim određene uspjehe. Srednja škola omogućuje najljepše uspomene svima nama. To je životni period u kojem se prepliću želje, a i ciljevi - kazala je Stojkovićeva.

Kako kaže,  kraj srednje škole donosi mnogo mogućnosti.

- U to vrijeme svi mi znamo da prolazimo kroz važna životna iskustva, koja nam omogućuju bolji napredak. Nastaviću školovanje jer fakultet nam nudi puno opcija kasnije - rekla je ona.

Fotogaleriju pogledajte

O V D J E

Maturantkinja Ekonomske škole Sanja Dujko, maturant Ekonomske škole rekla je za “Glas Srpske”, da se za maturu nije spremala dugo, te da je ovo posebna noć za sve njih, koju ni jaka kiša ne može pokvariti.

- Osjećam se srećno, imam mnogo planova za dalje, ali planovi se ne govore, neka to bude moja tajna - rekla je ona.

Njena kolegica Slađana Kaurin, već zna svoje planove u budućnosti.

 - Planiram završiti Ekonomski fakultet u Banjaluci, a večeras ćemo uživati - rekla je ona.

Maturant Ekonomske škole Miloš Jović istakao je za ''Glas Srpske” da je ovo posebno veče gdje će uživati sa svojim drugarima.

- U školi je bilo puno stresa ali je na kraju sve dobro ispalo. Upisaću policijsku akademiju u Banjaluci - rekao je Jović te dobro raspoloženje ni kiša neće pokvariti.

Sutra veče mature će proslaviti učenici Gimnazije i Muzičke škole “Vlado Milošević”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana