Мање гужве уз проширење улица у центру

 Јана Кезић
Мање гужве уз проширење улица у центру

БАЊАЛУКА - У Бањалуци би ускоро могао да буде уведен нови концепт саобраћаја, који би подразумијевао велику једносмјерну улицу кроз шири центар града, а упућени у ову тематику кажу да је прије тога потребно извршити детаљну анализу свих предности и мана овог режима саобраћаја, те у ред довести постојећу инфраструктуру.

Члан Савјета за безбједност саобраћаја града Бањалука Миленко Јаћимовић рекао је за “Глас Српске” да су сви пројекти који доводе до унапређења безбједности саобраћаја добродошли.

- С обзиром на то да Бањалука има проблем са огромним бројем возила, прије увођења новог режима саобраћаја потребно је да се изврши студиозна анализа у којој би учествовали стручњаци из разних области, попут грађевинске, архитектонске, саобраћајне струке, који би могли доћи до одређених рјешења те сазнати да ли је то у овом моменту уопште могуће реализовати - рекао је Јаћимовић.

Додао је да су у посљедњих 20 година архитектонска рјешења и регулациони планови ишли у сасвим другом правцу.

- Како би био ријешен проблем 100.000 возила на саобраћајницама, оне се морају проширити, а то изискује и рушење појединих објеката - нагласио је Јаћимовић.

Струка, како каже, сматра да тренутно не постоје попречне везе, односно саобраћајнице које би могле подржавати планиране једносмјерне улице.

- Поставља се питање да ли је могуће да се руше неки стамбени објекти да би се то одрадило и да ли би власници то одобрили - рекао је Јаћимовић. 

Вршилац дужности замјеника директора Агенције за безбједност саобраћаја РС Милија Радовић каже за “Глас Српске” да се може говорити о оправданости пројекта ако буде утврђено да ће довести до растерећења саобраћаја. Нагласио је да је добро што се граде нове бициклистичке стазе, али истиче да ништа није урађено на ослобађању постојећих бициклистичких стаза од стационарног саобраћаја.

- Неријетко су на бициклистичким стазама паркирана возила, затим ту су контејнери на тротоарима, па је за почетак потребно оно што већ имамо довести у неки ред како би бициклисти и пјешаци могли несметано користити те бициклистичке и пјешачке стазе - казао је Радовић. Како је истакао, недостаје озбиљан приступ када је ријеч о овоме.

- Сматрам да би боља опција била потпуно затварање улице од ТЦ “Екватор” до Народног позоришта РС за аутомобиле, а омогућити кретање јавног превоза - рекао је Радовић додајући да је прије тога потребно утврдити да ли ће околне улице бити додатно оптерећене. 

- Центар града потребно је ослободити од аутомобила, смањити број пролазака, те радити на смањењу емисије штетних гасова. На тај начин би се поправио квалитет ваздуха и смањила бука у центру - рекао је Радовић.

Јавна расправа

Градоначелник Драшко Станивуковић раније је најавио да ће нови режим саобраћаја допринијети растерећењу саобраћајних гужви у центру и унапређењу бициклистичког саобраћаја.

- Овај пројекат обухвата више од три километра нових бициклистичких стаза, двије саобраћајне траке за аутомобиле и траку за јавни градски превоз и такси возила - рекао је градоначелник и додао да слиједи стручна и јавна расправа о овом питању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана