Маја Јовановић у трци за начелничку фотељу Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање

Александар Стојановић
Маја Јовановић у трци за начелничку фотељу Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање

БАЊАЛУКА - На конкурс за избор новог начелника Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање пријавило се двоје кандидата, а једна од њих је Маја Јовановић, кадар ДНС-а којем ова позиција припада према ранијем коалиционом договору.

Ову информацију је за “Глас Српске” потврдила и Јовановићева, али није прецизирала да ли је заправо дошло до промјене раније одлуке о замрзавању дјеловања у коалицији са СНСД-ом на нивоу града.

- Пријавила сам се на недавно завршени конкурс. На јавни конкурс се могу пријавити сви - кратко је за “Глас” изјавила Јовановићева.

Предсједник Градског одбора (ГО) ДНС-а Милан Радовић почетком октобра рекао је да ће се ГО понашати у складу са одлуком Предсједништва ДНС-а, а одлука о кандидатури Јовановићеве могла би бити назнака отопљавања недавно замрзнутих односа у коалицији.

Градоначелник Игор Радојичић рекао је да ће о свим кандидатима одлучивати комисија, те подсјетио да нови начелник треба да добије и подршку скупштинске већине.

- Сви који се пријаве, морају добити ту подршку. Начелно, та позиција би требало да припадне ДНС-у и није реално очекивати да се тај договор распакује и да нека трећа партија да свог кандидата - рекао је Радојичић.

У оквиру консултација градоначелника са представницима политичких странака почетком октобра похваљена је сарадња ДНС-а и странака владајуће коалиције. Међутим, убрзо потом је услиједила одлука Предсједништва ДНС-а о замрзавању коалиције са СНСД на свим нивоима.

Конкурс је затворен у четвртак, а број пријављених ипак није коначан, јер је могуће да до понедјељка стигну пријаве путем поште. Након тога ће о кандидатима расправљати Комисија за именовања, а завршну ријеч о новом начелнику даје Скупштина града.
 

Из другог пута

Претходни покушај за именовање начелника Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање није подржала Скупштина града. За ту функцију је била предложена Слободанка Шормаз, која је запослена у Одјељењу комуналне полиције.

Од присутних одборника на сједници 17 је било уздржано, а један против.

У новом конкурсу су измијењени услови, те су се за ову позицију могли пријавити и кандидати са факултетом друштвених наука. Маја Јовановић је предсједница Актива жена ДНС и потпредсједница ГО ДНС, а по струци је професор српског језика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана