Maja Jovanović u trci za načelničku fotelju Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje

Aleksandar Stojanović
Maja Jovanović u trci za načelničku fotelju Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje

BANjALUKA - Na konkurs za izbor novog načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje prijavilo se dvoje kandidata, a jedna od njih je Maja Jovanović, kadar DNS-a kojem ova pozicija pripada prema ranijem koalicionom dogovoru.

Ovu informaciju je za “Glas Srpske” potvrdila i Jovanovićeva, ali nije precizirala da li je zapravo došlo do promjene ranije odluke o zamrzavanju djelovanja u koaliciji sa SNSD-om na nivou grada.

- Prijavila sam se na nedavno završeni konkurs. Na javni konkurs se mogu prijaviti svi - kratko je za “Glas” izjavila Jovanovićeva.

Predsjednik Gradskog odbora (GO) DNS-a Milan Radović početkom oktobra rekao je da će se GO ponašati u skladu sa odlukom Predsjedništva DNS-a, a odluka o kandidaturi Jovanovićeve mogla bi biti naznaka otopljavanja nedavno zamrznutih odnosa u koaliciji.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da će o svim kandidatima odlučivati komisija, te podsjetio da novi načelnik treba da dobije i podršku skupštinske većine.

- Svi koji se prijave, moraju dobiti tu podršku. Načelno, ta pozicija bi trebalo da pripadne DNS-u i nije realno očekivati da se taj dogovor raspakuje i da neka treća partija da svog kandidata - rekao je Radojičić.

U okviru konsultacija gradonačelnika sa predstavnicima političkih stranaka početkom oktobra pohvaljena je saradnja DNS-a i stranaka vladajuće koalicije. Međutim, ubrzo potom je uslijedila odluka Predsjedništva DNS-a o zamrzavanju koalicije sa SNSD na svim nivoima.

Konkurs je zatvoren u četvrtak, a broj prijavljenih ipak nije konačan, jer je moguće da do ponedjeljka stignu prijave putem pošte. Nakon toga će o kandidatima raspravljati Komisija za imenovanja, a završnu riječ o novom načelniku daje Skupština grada.
 

Iz drugog puta

Prethodni pokušaj za imenovanje načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje nije podržala Skupština grada. Za tu funkciju je bila predložena Slobodanka Šormaz, koja je zaposlena u Odjeljenju komunalne policije.

Od prisutnih odbornika na sjednici 17 je bilo uzdržano, a jedan protiv.

U novom konkursu su izmijenjeni uslovi, te su se za ovu poziciju mogli prijaviti i kandidati sa fakultetom društvenih nauka. Maja Jovanović je predsjednica Aktiva žena DNS i potpredsjednica GO DNS, a po struci je profesor srpskog jezika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana