Љубитељи животиња из Чешке обишли азил на Мањачи и донирали храну за животиње

ГС
Љубитељи животиња из Чешке обишли азил на Мањачи и донирали храну за животиње

БАЊАЛУКА - Приликом посјете Бањој Луци, туристи из Чешке Лубомир Хорак и Јана Хивлова одлучили су да посјете и азил за напуштене животиње на Мањачи.

Том приликом донирали су храну за штићенике из азила, а искористили су прилику и да се друже са животињама, те да обиђу азил.

Истичу како су обишли доста азила у региону, те да оним што су видјели у азилу на Мањачи, као и условима су веома задовољни.

-Примјетно је да се ради у азилу, да животиње имају добре услове за боравак. Како смо имали прилику да видимо, у току су и радови на постављању прозора, раде се нови боксови и слично. Ми смо првенствено дошли да обиђемо животиње које чекају свој дом, свог власника и донирали смо храну за њих – поручили су они.

Подсјећамо, Град Бања Лука покренуо је велику акцију удомљавања паса под називом „Удоми љубав“, која је већ први мјесец оправдала очекиувања, те је настављена.

Наиме, опредијељеност Града је да заштити животиње, те кроз редовну комуникацију са удружењима и љубитељима животиња тежи да свакодневно побољшава услове за њихов боравак у азилу, док не нађу стални дом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана