Ljubitelji životinja iz Češke obišli azil na Manjači i donirali hranu za životinje

GS
Ljubitelji životinja iz Češke obišli azil na Manjači i donirali hranu za životinje

BANjALUKA - Prilikom posjete Banjoj Luci, turisti iz Češke Lubomir Horak i Jana Hivlova odlučili su da posjete i azil za napuštene životinje na Manjači.

Tom prilikom donirali su hranu za štićenike iz azila, a iskoristili su priliku i da se druže sa životinjama, te da obiđu azil.

Ističu kako su obišli dosta azila u regionu, te da onim što su vidjeli u azilu na Manjači, kao i uslovima su veoma zadovoljni.

-Primjetno je da se radi u azilu, da životinje imaju dobre uslove za boravak. Kako smo imali priliku da vidimo, u toku su i radovi na postavljanju prozora, rade se novi boksovi i slično. Mi smo prvenstveno došli da obiđemo životinje koje čekaju svoj dom, svog vlasnika i donirali smo hranu za njih – poručili su oni.

Podsjećamo, Grad Banja Luka pokrenuo je veliku akciju udomljavanja pasa pod nazivom „Udomi ljubav“, koja je već prvi mjesec opravdala očekiuvanja, te je nastavljena.

Naime, opredijeljenost Grada je da zaštiti životinje, te kroz redovnu komunikaciju sa udruženjima i ljubiteljima životinja teži da svakodnevno poboljšava uslove za njihov boravak u azilu, dok ne nađu stalni dom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana