Љепота и младост: Матуранти Технолошке школе продефиловали улицама Бањалуке (ФОТО, ВИДЕО)

ГС
Foto: Велибор Трипић

Највећи град Српске и вечерас је одисао младошћу и љепотом, када су улицама Бањалуке продефиловали матуранти Технолошке школе.

Хаљине шивене по мјери, свечана одијела пажљиво бирана, поносни родитељи, сестре и браћа, родбина, трубачи и покоја суза у оку, слике су које вечерас опет шаљу из Бањалуке.

Окупљање матуранта почело је прије 19 часова на Тргу Крајине, а послава се до касно у ноћ даље наставља у хотелу “Босна”.

Ученик технолошке школе Милош Трифуновић каже да је планирао уписати Полицијску академију, за коју се већ одавно спрема.

-Након тога планирам уписати Факултет за безбједност и заштиту. Ове четири године су прошле толико брзо да имам осјећај као да се сваког дана посебно сјећам, али дошло је вријеме да се опростимо од школских клупа и да започнемо нови лист у животу – рекао је Трифуновић.

Нагласио је да је веома узбуђен због матуре, јер је то једном у животу.

-Мислим да ћемо се сви радо сјећати овог дана, али није вријеме да се тугује. Пред нама је још много животних епизода. Знам да ће бити успона и падова али се надам да ћемо сви постати успјешни, остварени у оном што истински волимо, а прије свега добри људи – закључио је Трифуновић.

Са друге стране матуранткиња Сандра Кнежевић каже да планира уписати Технолошки факултету, смјер техничар графичарства.

-Данас су осјећања помијешана. Прије два мјесеца да сте ме питали да ли ми жао што завршавам школу, одговор би вјероватно био да. Међутим, тренутно сам узбуђена због свега што долази – рекла је Кнежевићева.

Матурант Виктор Кезић каже да ће школовање наставити на Економском факултету.

-Мало ми је жао што се школа завршава, али се радујем свему ономе што тек долази – рекао је Кезић.

Сви се, како каже, веома радују матури, јер је то посљедњи пут да ће се сва генерација заједно окупити. Додао је да ће га за средњу школу везати много лијепих тренутака.

Подсјећамо, ученици Средњошколског центра “Гемит-Апеирон” прославиће матуру у уторак (28. маја). Окупљање је предвиђено у парку “Петар Кочић” у 19 часова, а прослава у хотелу “Босна”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана