Ljepota i mladost: Maturanti Tehnološke škole prodefilovali ulicama Banjaluke (FOTO, VIDEO)

GS
Foto: Velibor Tripić

Najveći grad Srpske i večeras je odisao mladošću i ljepotom, kada su ulicama Banjaluke prodefilovali maturanti Tehnološke škole.

Haljine šivene po mjeri, svečana odijela pažljivo birana, ponosni roditelji, sestre i braća, rodbina, trubači i pokoja suza u oku, slike su koje večeras opet šalju iz Banjaluke.

Okupljanje maturanta počelo je prije 19 časova na Trgu Krajine, a poslava se do kasno u noć dalje nastavlja u hotelu “Bosna”.

Učenik tehnološke škole Miloš Trifunović kaže da je planirao upisati Policijsku akademiju, za koju se već odavno sprema.

-Nakon toga planiram upisati Fakultet za bezbjednost i zaštitu. Ove četiri godine su prošle toliko brzo da imam osjećaj kao da se svakog dana posebno sjećam, ali došlo je vrijeme da se oprostimo od školskih klupa i da započnemo novi list u životu – rekao je Trifunović.

Naglasio je da je veoma uzbuđen zbog mature, jer je to jednom u životu.

-Mislim da ćemo se svi rado sjećati ovog dana, ali nije vrijeme da se tuguje. Pred nama je još mnogo životnih epizoda. Znam da će biti uspona i padova ali se nadam da ćemo svi postati uspješni, ostvareni u onom što istinski volimo, a prije svega dobri ljudi – zaključio je Trifunović.

Sa druge strane maturantkinja Sandra Knežević kaže da planira upisati Tehnološki fakultetu, smjer tehničar grafičarstva.

-Danas su osjećanja pomiješana. Prije dva mjeseca da ste me pitali da li mi žao što završavam školu, odgovor bi vjerovatno bio da. Međutim, trenutno sam uzbuđena zbog svega što dolazi – rekla je Kneževićeva.

Maturant Viktor Kezić kaže da će školovanje nastaviti na Ekonomskom fakultetu.

-Malo mi je žao što se škola završava, ali se radujem svemu onome što tek dolazi – rekao je Kezić.

Svi se, kako kaže, veoma raduju maturi, jer je to posljednji put da će se sva generacija zajedno okupiti. Dodao je da će ga za srednju školu vezati mnogo lijepih trenutaka.

Podsjećamo, učenici Srednjoškolskog centra “Gemit-Apeiron” proslaviće maturu u utorak (28. maja). Okupljanje je predviđeno u parku “Petar Kočić” u 19 časova, a proslava u hotelu “Bosna”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana