Куран ће бити враћен џамији у бањалучком насељу Врбања

nezavisne.com
Куран ће бити враћен џамији у бањалучком насељу Врбања

Бањалука - Куран из џамије у бањалучком насељу Врбања једини је сачуван писани траг након рушења ове џамије у протеклом рату, те ће у наредном периоду бити враћен у џамију.

Рекао је ово Адмир Чавка, бивши народни посланик у Народној скупштини РС, који је за “Независне” истакао да је ово једино што је остало од врбањске џамије након њеног рушења.

“Преко једног заједничког пријатеља контактирао ме човјек који је игром случаја сачувао Куран из џамије у Врбањи”, рекао је Чавка.

Он додаје да је човјек који га је контактирао имао жељу да Куран уручи некоме из Врбање, а да је игром случаја то био он, те је Куран преузео у уторак.

“Донијећу га у џамију у Врбањи. Ово је изузетно лијеп гест човјека који је желио да остане анониман, односно није желио да се објави његово име”, рекао је Чавка.

Он је напоменуо да је недавно приликом отварања Алаџа џамије у Фочи био случај гдје је једна жена сачувала Куран и предала га поново џамији, те је истакао да је то вјероватно постакло и овог човјека да уради исто.

“Џамија у Врбањи је обновљена 2003. године и након толико година Куран је сачуван и враћен и мислим да је то изузетно позитивна ствар. Треба да поштујемо једни друге и треба да идемо у том правцу. То има велики значај за саму џамију у Врбањи и за све нас који живимо у Бањалуци. Морамо ићи у том смјеру да се окренемо једни другима и да се сви надамо бољим временима”, каже Чавка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана