КУД “Пискавица” припрема годишњи концерт: Игром и пјесмом славе пунољетство

М. С.
КУД “Пискавица” припрема годишњи концерт: Игром и пјесмом славе пунољетство

БАЊАЛУКА - Културно-умјетничко друштво “Пискавица” обиљежиће 18 година рада концертом који ће бити одржан 28. фебруара у великој сали Банског двора.

- Програм ће извести Народни оркестар са вокалним солистима и пјевачким групама те гостима Иваном Сантрач и Ансамблом “Куд који” - казао је секретар КУД-а “Пискавица” Мирко Арамбашић.

Према његовим ријечима тежиште програма су ставили на оркестар, млађе пјевачке групе и солисте због пандемије вируса корона.

- Пандемија нам је много отежала припреме, јер старији чланови из изворних група не раде, а фолклорне секције се окупљају једном седмично на добровољној основи - додао је Арамбашић.

Казао је да је овогодишњи програм специфичан, јер је број учесника и посјетилаца ограничен због прописаних епидемиолошких мјера.

- Док је 2019. године у програму Годишњег концерта учествовало 150 учесника у препуној сали ГП “Јазавац”, ове године је тај број ограничен  на 30 - рекао је Арамбашић.

Према ријечима секретара, број посјетилаца ће бити такође ограничен, јер ће улаз бити омогућен само уз позивнице. Фолклораши истичу да су бројне генерације прошле кроз њихово друштво, изњедрила су се ту многа пријатељства, кумства, али и љубави.

Друштво “Пискавица” је познато као промотор нашег изворног културног насљеђа широм свијета. До сада су наступали на многобројним догађајима у земљи, региону и Европи, између осталог у Русији, Белгији, Француској, Њемачкој, Бугарској, Чешкој, Италији, Аустрији, Румунији и другим земљама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана