Kружни ток код “Леснине” биће завршен након 20. јула

Срна
Kружни ток код “Леснине” биће завршен након 20. јула

БАЊА ЛУКА - Начелник бањалучког Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић изјавио је данас Срни да би изградња кружне раскрснице код “Леснине” у Бањалуци требало да буде готова у другој половини овог мјесеца, највјероватније послије 20. јула.

Сандић је рекао да се тренутно ради на асфалтирању кружног тока и хортикултурном уређењу пратећих зелених површина, истичући да се очекује да ће саобраћај на овом важном саобраћајном чворишту бити знатно растерећен.

Он је подсјетио да је кружна раскрсница код “Леснине” једанаеста која се гради у посљедње три године у Бањалуци, а њена изградња реализује се у сарадњи града Бањалука и “Путева Републике Српске” и вриједност инвестиције је око 1,3 милиона КМ.

Сандић је рекао да ће, упоредо са реализацијом овог пројекта, оближња саобраћајница у Улици Ивана Горана Ковачића бити проширена како би се комплетирала повезница источног и западног транзита, од новог моста у насељу Обилићево, па до кружног тока на западном транзиту код “Центрума”.

“Град је раније потписао споразум са предузећем Путеви Републике Српске за изградњу ове улице, али још немамо информацију када ће радови почети. Путевима смо доставили сву потребну документацију, тако да се надамо да ће ускоро бити расписана јавна набавка за избор извођача”, истакао је Сандић.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана