Kružni tok kod “Lesnine” biće završen nakon 20. jula

Srna
Kružni tok kod “Lesnine” biće završen nakon 20. jula

BANjA LUKA - Načelnik banjalučkog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić izjavio je danas Srni da bi izgradnja kružne raskrsnice kod “Lesnine” u Banjaluci trebalo da bude gotova u drugoj polovini ovog mjeseca, najvjerovatnije poslije 20. jula.

Sandić je rekao da se trenutno radi na asfaltiranju kružnog toka i hortikulturnom uređenju pratećih zelenih površina, ističući da se očekuje da će saobraćaj na ovom važnom saobraćajnom čvorištu biti znatno rasterećen.

On je podsjetio da je kružna raskrsnica kod “Lesnine” jedanaesta koja se gradi u posljednje tri godine u Banjaluci, a njena izgradnja realizuje se u saradnji grada Banjaluka i “Puteva Republike Srpske” i vrijednost investicije je oko 1,3 miliona KM.

Sandić je rekao da će, uporedo sa realizacijom ovog projekta, obližnja saobraćajnica u Ulici Ivana Gorana Kovačića biti proširena kako bi se kompletirala poveznica istočnog i zapadnog tranzita, od novog mosta u naselju Obilićevo, pa do kružnog toka na zapadnom tranzitu kod “Centruma”.

“Grad je ranije potpisao sporazum sa preduzećem Putevi Republike Srpske za izgradnju ove ulice, ali još nemamo informaciju kada će radovi početi. Putevima smo dostavili svu potrebnu dokumentaciju, tako da se nadamo da će uskoro biti raspisana javna nabavka za izbor izvođača”, istakao je Sandić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana