Крај једног поглавља: Матуранти Католичког школског центра и "Гемит -Апеирона" засијали у гламурозним издањима

Милош Васиљевић
Крај једног поглавља: Матуранти Католичког школског центра и "Гемит -Апеирона" засијали у гламурозним издањима

БАЊАЛУКА - Након литије у част Спасовдана, крсне славе града, овај посебан дан увеличали су вечерас и раздрагана лица матураната Католичког школског центра и "Гемит - Апеирона".

Традиционално окупљање у парку „Петар Кочић" није могло проћи без звука трубе и пјесме, која их је пратили све до хотела „Босна" и „Мериот" гдје је настављено славље, а до које су продефиловали улицама града  у пратњи родитеља и родбине, те тако обиљежили крај једне животне епохе.

Поглавље које је донијело, како кажу пуно тога позитивног, у које су закорачили као дјевојчице и голобради младићи, а изашли као одрасли.

Еуфорични матуранти послали су најљепшу слике младости, гламура и елеганције који у свечаним хаљинама и одијелима прослављају крај средњошколског школовања и сигурним кораком грабе према  свијету одраслих.

Ученик Католичког центра Марио Комарица рекао је за „Глас Српске"  да вечерас затварају једну важну  страницу живота, те да отварају нову гдје их чека пуно обавеза.

- Вечерас ћемо се фино провеселити, а онда ћу видјети који ћу уписати факултет, још увијек размишљам. Ове четири године памтићу по другарству и тренуцима који остају у трајном сјећању -  рекао је Комарица.

Његовој колегици из школских клупа Лани Ловрић тешко је пао школски растанак.

- Морам признати да се нисам радовала крају школске године, посебно јер нам је двије "одузела" пандемија вируса корона. Сада ћемо прво уживати, а онда припреме за пријемни, јер планирам да упишем Правни факултет у Новом Саду - рекла је Ловрићева.

 Матурант на "Гемит - Апеирону" Ђорђе Марковић казао је за „Глас Српске" да ће већ овог љета тражити посао.

- Није факултет за мене. Ово је круна нашег пријатељства, јер оно што нас је красило било је другарство и колегијалност. Путеви нас воде на четири стране свијета, али ћемо увијек бити једни за друге - казао је он.

Сутра вече матурску прославу обиљежавају ученици  Економске и Пољопривредне школе од 19 часова у парку „Петар Кочић" након чега ће славље наставити у хотелу „Босна".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана