Kraj jednog poglavlja: Maturanti Katoličkog školskog centra i "Gemit -Apeirona" zasijali u glamuroznim izdanjima

Miloš Vasiljević
Kraj jednog poglavlja: Maturanti Katoličkog školskog centra i "Gemit -Apeirona" zasijali u glamuroznim izdanjima

BANjALUKA - Nakon litije u čast Spasovdana, krsne slave grada, ovaj poseban dan uveličali su večeras i razdragana lica maturanata Katoličkog školskog centra i "Gemit - Apeirona".

Tradicionalno okupljanje u parku „Petar Kočić" nije moglo proći bez zvuka trube i pjesme, koja ih je pratili sve do hotela „Bosna" i „Meriot" gdje je nastavljeno slavlje, a do koje su prodefilovali ulicama grada  u pratnji roditelja i rodbine, te tako obilježili kraj jedne životne epohe.

Poglavlje koje je donijelo, kako kažu puno toga pozitivnog, u koje su zakoračili kao djevojčice i golobradi mladići, a izašli kao odrasli.

Euforični maturanti poslali su najljepšu slike mladosti, glamura i elegancije koji u svečanim haljinama i odijelima proslavljaju kraj srednjoškolskog školovanja i sigurnim korakom grabe prema  svijetu odraslih.

Učenik Katoličkog centra Mario Komarica rekao je za „Glas Srpske"  da večeras zatvaraju jednu važnu  stranicu života, te da otvaraju novu gdje ih čeka puno obaveza.

- Večeras ćemo se fino proveseliti, a onda ću vidjeti koji ću upisati fakultet, još uvijek razmišljam. Ove četiri godine pamtiću po drugarstvu i trenucima koji ostaju u trajnom sjećanju -  rekao je Komarica.

Njegovoj kolegici iz školskih klupa Lani Lovrić teško je pao školski rastanak.

- Moram priznati da se nisam radovala kraju školske godine, posebno jer nam je dvije "oduzela" pandemija virusa korona. Sada ćemo prvo uživati, a onda pripreme za prijemni, jer planiram da upišem Pravni fakultet u Novom Sadu - rekla je Lovrićeva.

 Maturant na "Gemit - Apeironu" Đorđe Marković kazao je za „Glas Srpske" da će već ovog ljeta tražiti posao.

- Nije fakultet za mene. Ovo je kruna našeg prijateljstva, jer ono što nas je krasilo bilo je drugarstvo i kolegijalnost. Putevi nas vode na četiri strane svijeta, ali ćemo uvijek biti jedni za druge - kazao je on.

Sutra veče matursku proslavu obilježavaju učenici  Ekonomske i Poljoprivredne škole od 19 časova u parku „Petar Kočić" nakon čega će slavlje nastaviti u hotelu „Bosna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana